Sriracha - hot chili sauce

Sriracha er en spændende sauce fra Thailand og Vietnam. Den er kendt for sin stærke chili-smag og bruges i mange forskellige retter rundt om i verden. Den udtales 'suh-ra-chuh'.

Saucen laves traditionelt af chilipeber, eddike, hvidløg, sukker og salt. Den kan være lidt stærk, så det er vigtigt at være forsigtig, når man bruger den.

En fantastisk ting ved Sriracha er, at den kan bruges til at give smag og krydderi til forskellige typer mad. Du kan bruge den som topping på retter som ris, nudler, kød, fisk og grøntsager. Det giver dem en ekstra smagsoplevelse.

Hvis du er kreativ, kan du også bruge Sriracha som en ingrediens i dressinger, marinader og saucer. Det vil tilføje en spændende og krydret smag til dine opskrifter.

Holdbarhed

2 år på hylden (Uåbnet)

2 måneder i køleskabet (Åbnet)

Opbevaring

Du kan opbevare Sriracha i et skab, når det ikke er åbent. Når flasken har været åben, så skal den opbevares i køleskabet. Sriracha kan holde sig to år uåbnet, og op til et par måneder i køleskabet efter åbning.

Retter med sriracha - hot chili sauce

Samlet tid: 180 min

Arbejdstid: 115 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 35 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min