Spaghetti

Spaghetti er en type tørret pasta, som typisk er lavet af durummel og vand. Nogle gange står der også, at pastaen er lavet af semolina, der er den inderste og hårdeste del af durumhvedekernen. Det giver en spaghetti med bid.

HVAD ER GOD KVALITET SPAGHETTI?

Spaghetti af en god kvalitet skal have en gul farve. Den kan dog også være lavet af fuldkorns durummel, som gør den mørk. God pasta bevarer sin form under kogning. Den klæber ikke sammen, og kogevandet er klart efter kogningen.

SÅDAN UNDGÅR DU, AT PASTAEN KLISTRER

Når du har købt en god spaghetti, så kan den dog stadig klistre, hvis den ikke bliver kogt korrekt. Du skal bruge rigeligt vand. Cirka 10 gange så meget vand, som spaghettien vejer. Du skal også røre i spaghetti i de første minutter efter pastaen er kommet i det kogende vand. Og sidst men ikke mindst, så skal pastaen buldrekoge, så spaghettierne holdes adskilt.

Holdbarhed

2 år på hylden

Opbevaring

Opbevar tørret spaghetti tørt og mørkt, for eksempel i et køkkenskab eller i en køkkenskuffe. Her kan det holde sig i cirka 2 år. Opbevar frisk spaghetti i køleskabet.

Retter med spaghetti

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 25 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 65 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min