1. Hjem >
  2. Leksikon >
  3. Mel, gryn og kerner >
  4. Kerner >
  5. Solsikkekerner

Solsikkekerner

Solsikkekerner er flade og aflange. De er grå og brune. Solsikkekerner kan for eksempel bruges i brød eller salater.

Holdbarhed

1 år i fryseren

5 måneder på hylden

Opbevaring

Opbevar solsikkekerner tørt og mørkt, for eksempel i en lufttæt bøtte i køkkenskabet. I køkkenskabet kan de holde sig i cirka 2 måneder. I fryseren kan de holde sig i cirka 1 år. Opbevar aldrig solsikkekerner i sollys. Så kommer de til at smage dårligt. 

Retter med solsikkekerner

Grovflutes

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 40 min

Salat med gule beder

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min

Nemt rugbrød

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 180 min

Arbejdstid: 125 min

Salat med marinerede bolsjebeder

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min