Rosmarin (frisk)

Rosmarin er en krydderurt. Den stammer fra middelhavet, hvor den også idag bliver dyrket. Den har små nåleformede blade og en kraftig smag og duft af gran. Du kan få både frisk og tørret rosmarin. 

Du kan fx bruge rosmarin når du laver rugpakker med kartoffelfyld.

Holdbarhed

10 dage i køleskabet

10 dage på bordet

Opbevaring

Rosmarin, der er skåret af planten, skal du komme i en frysepose, og lægge i køleskabets grøntsagsskuffe. Du kan også komme rosmarin i fryseren. Skyl og hak den inden du kommer den i fryseren. Rosmarin i potte skal du opbevare på køkkenbordet. Stil ikke rosmarin i direkte sollys. 

Retter med rosmarin (frisk)

Kødboller med tomatsovs

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 100 min

Lamkoteletter med rodfrugter og tzatziki

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Pizza med parmaskinke og peberfrugter

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Rosmarin-kartoffelbåde

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min