Ramsløg

Ramsløg er en slags løg. Den er derfor i familie med løg, hvidløg og porrer. Den har en kraftig smag af hvidløg, og er et fint krydderi i salater, wokretter og marinader. Du kan spise både bladene og løgene på ramsløg.

SÅDAN KENDER DU RAMSLØG

Ramsløg vokser frem i bunden af skoven i begyndelsen af april. Husk, man kan forveksle ramsløg med giftige planter såsom liljekonvaller. Planterne er dog helt forskellige. Ramsløgens blade dufter af hvidløg, og de er matte og bløde. Det er ikke tilfældet med liljekonvaller, som ikke dufter af hvidløg og bladene er blanke og stive.

Holdbarhed

6 måneder i fryseren

10 dage i køleskabet

Opbevaring

Kom ramsløg i en frysepose, og opbevar dem i køleskabets grøntsagsskuffe. Du kan også komme ramsløg i fryseren. Ramsløg, der har været i fryseren, kan du bruge til pesto, dressing og til at bage med.

Retter med ramsløg

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 30 min