Porre

Porre er en grøntsag i familie med løg. Porrens nederste del er hvid. Den øverste del er grøn.

Både den hvide og grønne del af porren smager skønt – undtagen den allermest mørkegrønne ende, som kan være sej og bitter. Den del kan også være ødelagt.

HVORDAN BRUGER MAN PORRE?

Skyl porren grundigt, inden du bruger den. Sand og jord gemmer sig mellem bladene. Det er nemmest at skære porren igennem på langs, før du skyller den. Se GoCooks kokkeskole-video om det.

Porrer kan du for eksempel bruge i tærter eller supper.

Smag, kogt/bagt: Sødt.

SÆSON:

Der findes både sommerporrer og vinterporrer. Vinterporrer udvikler sig sent, så kan de høstes hele vinteren. Vinterporren kan tåle frost.

Sommerporren høstes fra juli til september.

Vinterporren høstes fra september til april.

SMAG:

Porren smager lidt af løg, men har en mildere smag. Den smager en smule sødt, når den bliver kogt eller bagt.

Holdbarhed

14 dage i køleskabet

Opbevaring

Opbevar porre i køleskabets grøntsagsskuffe. Her kan den holde sig i op til 14 dage.

Retter med porre

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min