Peber

Peber er et krydderi. Den stammer fra Indien, og bliver i dag dyrket i Indonesien, Indien, Zanzibar og Brasilien. Peber har en stærk smag. Du kan få peber i forskellige farver som hvid og rosa, men den mest almindelige peber er sort peber. Peber kan du få som hele peberkorn eller stødt peber. Hele peberkorn kan du bruge i en peberkværn. Brug peber i varm mad som fx lasagne eller i en krydderkage som spice cake.

Holdbarhed

4 år på hylden

Opbevaring

Opbevar peber i en bøtte med låg i et køkkenskab eller en køkkenskuffe. Stødt peber kan holde sig i kortere tid end hele peberkorn.

Retter med peber

Spaghetti med tomatsovs

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 35 min

Spaghetti med linsesovs

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Rösti med æbler og jordskokker

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min

Shepherd's pie med rodfrugter

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min