Pære

Pære er en frugt. Pærer er grønne eller gule i overfladen, og frugtkødet er lyst. Der findes mange forskellige sorter, og nogle af de mest kendte er conference pærer, der faktisk er grønne og brune i overfladen. Nogle pærer er bløde, mens andre er ligeså sprøde som æbler. Når pærer er modne, er de dejlig saftige i frugtkødet.

Du kan bruge pærer til eksempelvis en tærte, men de kan også spises som en snack, kommes i salater eller syltes.

SMAG: Sød

SÆSON: Pærer er i sæson fra august til november, men du kan købe importerede pærer året rundt.

Holdbarhed

10 måneder i fryseren

3 dage på hylden

14 dage i køleskabet

3 dage på bordet

Opbevaring

Opbevar pærer i køleskabets grøntsagsskuffe. Her kan de holde sig 1-3 uger. Du kan også opbevare pærer i frugtskålen, men her kan de kun holde sig 3-5 dage. Tag gerne pærerne ud af køleskabet 1 time før du skal spise dem. Så smager de af mere. Du kan også komme pærer i fryseren. Pærer, der har været i fryseren, er gode i kager og grød.

Retter med pære

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min