1. >
  2. Leksikon >
  3. Mejeri og æg >
  4. Ost >
  5. Blød ost >
  6. Mascarpone

Mascarpone

Mascarpone er en slags flødeost. Den er lavet af fløde og citronsaft. Mascarpone stammer fra Italien, og er meget mild, men frisk i smagen. Du kan bruge mascarpone i stedet for fløde i en varm sovs, eller du kan også bruge den i desserter. Prøv mascarpone i opskrifterne Gorms danske pizza og fransk mascarponecreme.

Holdbarhed

4 uger i køleskabet (Uåbnet)

2 dage i køleskabet (Åbnet)

Opbevaring

Opbevar mascarpone i køleskabet.

Retter med mascarpone

Samlet tid: 100 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 80 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min