Majs

Majs er en grøntsag. Majs smager sødt. Grill eller kog majskolber og spis majsene direkte fra kolben med lidt salt og smør. Majs kan du også  købe løse på frost eller på dåse.

Du kan også bruge majskolber som tilbehør, for eksempel til pastaretter som canneloni med spinat, pinjekerner og ost.

 

Smag: Sødt.

Holdbarhed

10 måneder i fryseren

2 måneder på hylden

7 dage i køleskabet

2 måneder på bordet

Opbevaring

Opbevar majs i køleskabet. Lad de ydre dækblade sidde på. Hvis du køber majs uden dækblade, så læg dem i en frysepose, før du lægger dem i køleskabets grøntsagsskuffe. Du kan også komme majs i fryseren. Før du kommer dem i fryseren, skal du blanchere dem. Det gør du ved at koge dem i 8 minutter og derfter komme dem i koldt vand. Lad dem dryppe af, skær majsene fra kolben og kom dem i en frysepose. Majs på dåse kan holde sig 2-3 år i køkkenskabet. Når du har åbnet for dåsen, skal du komme resterne i en bøtte med låg og komme den i køleskabet.

Retter med majs

Samlet tid: 50 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 0 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min