1. Hjem >
  2. Leksikon >
  3. Fedtstoffer >
  4. Jomfruolivenolie

Jomfruolivenolie

Olivenolie har en gylden eller grønlig farve. Olivenolie er tyktflydende. Du kan bruge olivenolie til at stege i, til mariander eller til at lave dressing af.

Holdbarhed

1 år på hylden

Opbevaring

Opbevar olivenolie i et køkkenskab eller en køkkenskuffe. Stil ikke olivenolie i direkte sollys. Du kan også opbevare olivenolie i køleskabet. I køleskabet kan olien blive tyk og grumset. Det er ikke farligt. Når olien har stået lidt tid på køkkenbordet, vil det blive flydende og klar igen. Smag på olien, før du bruger den. Hvis den smager dårligt, skal du ikke bruge den. 

Retter med jomfruolivenolie

Spansk dessert - is med olivenolie og havsalt

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 18 min

Pasta chips med blomkålspuré og ærtepesto

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 30 min

Flyvende tæppe tortilla

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Kogte grønne bønner

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 25 min

Arbejdstid: 10 min