Hokkaidogræskar (orange)

Hokkaidogræskar er opkaldt efter den japanske halvø Hokkaido, hvor de bliver dyrket i massevis. Hokkaido er det mest kendte spisegræskar i Danmark. Det bliver solgt hele efteråret og det meste af vinteren.

Du kan sagtens spise skrællen. Skrællen på det orange hokkaidogræskar er tynd og bliver hurtigt mør, når du tilbereder den. Derfor behøver du som regel ikke at skrælle græskarret.

Du kan både koge, bage, mose, dampe og stege hokkaidogræskar. De er også gode i desserter, fordi de har en lidt sød smag.

Holdbarhed

5 måneder på bordet

2 måneder i køleskabet

Opbevaring

Opbevar hokkaidogræskar tørt og køligt. Det bedste er i et rum, der er 12 grader. Du kan også opbevare det i køleskab, men der er holdbarheden lidt kortere.

Retter med hokkaidogræskar (orange)

Kabocha tempura

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Pumpkin pie med æbler

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 200 min

Arbejdstid: 80 min

Græskarmarmelade

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Græskarbudding

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 240 min

Arbejdstid: 30 min