Bulgur

Bulgur er hvedekerner, hvor man har fjernet skallen. Derefter har man knækket dem eller malet dem groft. Bulgur har en mild smag. Bulgur er populært i Nordafrika og Mellemøsten. Man kommer det i suppe eller bruger det til kød og fisk. Du kan også bruge det i en salat eller i vegetariske bøffer eller deller.

Kog bulgur før du spiser den. Brug fx bulgur i en salat med rodfrugter, karry og æble

Holdbarhed

6 måneder på hylden

Opbevaring

Opbevar bulgur tørt og mørkt, for eksempel i et køkkenskab eller en køkkenskuffe. Her kan det holde sig i cirka 6 måneder. Rester af bulgur der er kogt, skal du komme i køleskabet. 

Retter med bulgur

Oksedeller med bulgur-salat

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min.

Arbejdstid: 70 min.

Bulgursalat med rodfrugter

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min.

Arbejdstid: 10 min.

Kogt bulgur

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 20 min.

Arbejdstid: 5 min.

Pitabrød med bulgursalat

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min.

Arbejdstid: 13 min.