Broccoli

Broccoli er en grov grøntsag. Den har et mørkegrønt hoved på størrelse med en håndbold. Broccoli danner små mørkegrønner buketter, der sidder på en stok. Buketterne er små blomsterknopper.

Smag: Broccoli har en mild kålsmag. Smagen minder om grønne asparges og nødder.

Sådan bruger du den: Skær eller bræk det store hoved ud i små buketter. Du kan snitte den grønne stok i mindre stykker og bruge den på samme måde som de små buketter. Man kan koge, svitse, sautere, lynstege og dampe og bage broccoli.

Broccoli smager godt i supper og wokretter. Du kan også lave en lækker pastaret med broccoli.

Smag, rå: Let bitter kålsmag. Den er sprød.

Smag, kogt: Kålsmagen bliver mindre markant. Den bliver blød.

Holdbarhed

10 måneder i fryseren

10 dage i køleskabet

Opbevaring

Opbevar broccoli i en plastikpose i køleskabet. Du kan sagtens spise broccoli, selvom buketterne har fået et par gule pletter.

Opbevar ikke broccoli sammen med tomater, æbler, citroner eller appelsiner. Du kan komme broccoli i fryseren, men først skal du blanchere den i cirka 2 minutter.

Retter med broccoli

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 55 min

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min