Broccoli er en grov grøntsag. Den har et mørkegrønt hoved på størrelse med en håndbold. Broccoli danner små mørkegrønner buketter, der sidder på en stok. Buketterne er små blomsterknopper.
Smag: Broccoli har en mild kålsmag. Smagen minder om grønne asparges og nødder.
Sådan bruger du den: Skær eller bræk det store hoved ud i små buketter. Du kan snitte den grønne stok i mindre stykker og bruge den på samme måde som de små buketter. Man kan koge, svitse, sautere, lynstege og dampe og bage broccoli.
Broccoli smager godt i supper og wokretter. Du kan også lave en lækker pastaret med broccoli.
Smag, rå: Let bitter kålsmag. Den er sprød.
Smag, kogt: Kålsmagen bliver mindre markant. Den bliver blød.
Opbevar broccoli i en plastikpose i køleskabet. Du kan sagtens spise broccoli, selvom buketterne har fået et par gule pletter.
Opbevar ikke broccoli sammen med tomater, æbler, citroner eller appelsiner. Du kan komme broccoli i fryseren, men først skal du blanchere den i cirka 2 minutter.