Blomkål, lilla

Lilla blomkål er en grøntsag. Den lilla blomkål er på størrelse med en håndbold, og beskyttes af de grønne blade.
Det minder om den hvide blomkål i udseende og smag. Den lilla farve kommer fra det naturlige farvestof anthocyanin, som du også finder i for eksempel rødkål.
Du kan spise den lilla blomkål rå og stegt. Når du koger den, mister den farven. Du kan sylte og fermentere blomkål. Den skifter farve, når den kommer i kontakt med syre.
Rå og stegt blomkål er sprød og smager lidt af nødder. Kogt blomkål smager lidt sødt.
Det lilla blomkål ser flot ud i salat, og når den skrifter farve blandt andet ved syltning.

Smag: Friskt og bittert

Holdbarhed

10 måneder i fryseren

Opbevaring

Opbevar blomkål i en plastikpose i køleskabet. Så holder det sig bedst. Opbevar ikke blomkål sammen med tomater, æbler, citroner eller appelsiner. Du kan komme blomkål i fryseren, men så skal du koge dem i 3-4 minutter først.

Retter med blomkål, lilla

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min