Basilikum

Basilikum er en krydderurt. Den stammer fra Asien, men bliver i dag brugt i det meste af verden. Du kender måske Basilikum bedst i italiensk mad. Den har lyse grønne blade som smager godt. Du kan godt spise stænglen. Hvis stænglen er meget tyk, kan du plukke bladene af og nøjes med at bruge dem. Skyl basilikum, inden du bruger den. Du kan også få tørret basilikum.

Brug frisk basilikum i salater, kødsovs eller til en pastaret.

 

Holdbarhed

6 måneder i fryseren

10 dage i køleskabet

5 dage på bordet

Opbevaring

Opbevar frisk basilikum på køkkenbordet ved stuetemperartur. Kom ikke frisk basilikum i køleskabet. 

Retter med basilikum

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min