1. Hjem >
  2. Leksikon >
  3. Bagning og desserter >
  4. Ingredienser til bagning >
  5. Atamon (konserveringsmiddel)

Atamon (konserveringsmiddel)

Atamon er et flydende konserveringsmiddel. Det bruger du, når du skal skolde glas til syltning. Du kan også bruge det, når du vil konservere marmelade, syltetøj eller saft. Rør først atamon i marmeladen eller syltetøjet, efter at det har kogt, ellers virker konserveringen ikke. 

Holdbarhed

1 år på hylden

Opbevaring

Skal opbevares tørt og mørkt. 

 

Retter med atamon (konserveringsmiddel)

Hyldeblomstsaft

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Jordbærmarmelade

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 112 min

Rabarbermarmelade

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 112 min

Æblegelé

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min