1. Hjem >
  2. Leksikon >
  3. Bagning og desserter >
  4. Ingredienser til bagning >
  5. Atamon (konserveringsmiddel)

Atamon (konserveringsmiddel)

Atamon er et flydende konserveringsmiddel. Det bruger du, når du skal skolde glas til syltning. Du kan også bruge det, når du vil konservere marmelade, syltetøj eller saft. Rør først atamon i marmeladen eller syltetøjet, efter at det har kogt, ellers virker konserveringen ikke. 

Holdbarhed

1 år på hylden

Opbevaring

Skal opbevares tørt og mørkt. 

 

Retter med atamon (konserveringsmiddel)

Jordbærmarmelade

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 2 timer

Arbejdstid: 1 time 52 min.

Blomme og æble marmelade

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 2 timer

Arbejdstid: 1 time 52 min.

Hyldeblomstsaft

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min.

Arbejdstid: 60 min.

Blommechutney

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min.

Arbejdstid: 20 min.