Allehånde (stødt)

Allehånde er et krydderi. Det stammer fra Mellemamerika og Vestindien. Det bliver i dag dyrket i Jamaica, Cuba og Mexico. Du kan købe allehånde som et mørkebrunt pulver. Hel allehånde er små tørrede bær.Den bliver bl.a. brugt i karryblandinger og i den tyske surkål (sauerkraut).

Du kan bruge allehånde i kødretter og bagværk.

Holdbarhed

2 år på hylden

Opbevaring

Opbevar allehånde tørt og mørkt i en lufttæt bøtte i et køkkenskab. Stødt allehånde kan holde sig i kortere tid end hel allehånde.

Retter med allehånde (stødt)

Kåldolmer i sur-sød sovs

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 2 timer

Arbejdstid: 1 time 40 min.

Cannelloni med spinat

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 2 timer

Arbejdstid: 85 min.

Farsbrød med yoghurtdip

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min.

Arbejdstid: 60 min.

Kartoffelboller med ost

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 90 min.

Arbejdstid: 60 min.