Æg

Æg kommer fra fjerkræ. De æg, du køber i supermarkederne kommer fra høns. Æg er omgivet af en hård skal, som kan være hvid eller brun. Farven betyder ingenting for, hvordan ægget smager. Inden i ægget er der en flydende, klar æggehvide og en gul æggeblomme. Når du koger ægget bliver hviden og blommen hård og fast. Slå hul på ægget ved at slå det mod kanten af en skål. Se videoen her på gocook.dk hvordan du kan dele blommen fra hviden

Holdbarhed

1 måned i køleskabet

Opbevaring

Opbevar æg i æggebakken i køleskabet i en æggebakke den er købt. Køleskabslågen er ikke et godt sted til opbevaring af æg, da temperaturen her svinger for meget. Rester af æggeblommer eller æggehvider kan du komme i en bøtte med låg. Hårdkogte æg skal du opbevare i køleskabet. De kan holde sig cirka 1 uge.

Retter med æg

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 100 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min