- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Halloween>
- Zombie-fingre
Zombie-fingre
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 18 min.
Sværhedsgrad: Svær
Sprøde og klamme zombiefingre. De smager – heldigvis – meget bedre end de ser ud! Og selvom opskriften ser lidt svær ud, så er det faktisk ret ligetil. Hvis dine zombiefingre skal være ekstra suspekte, kan du evt. blande en smule grøn farve i noget af dejen, så nogle af fingrene er grønne.
Opskriften giver cirka 40 zombie-fingre.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til zombie-fingre
Fingre:
200 g. smør
200 g. sukker
1½ tsk. kanel
1 æg
400 g. hvedemel
Pynt:
150 g. mandler
Jordbærsyltetøj (eller anden rød syltetøj)
konditorfarve
Kakaopulver
Smør
Sukker
Kanel (stødt)
Æg
Hvedemel
Mandler
Hindbærmarmelade
Konditorfarve (frugtfarve)
Kakaopulver
Køkkenredskaber til zombie-fingre
1 køkkenvægt
1 teske
1 stor skål
2 kopper
1 gaffel
Husholdningsfilm
2 bageplader
Bagepapir
2 små skåle
1 lille skarp kniv
Bagepensel
Køkkenvægt
Teske
Stor røreskål
Kop
Gaffel
Husholdningsfilm
Bageplade
Bagepapir
Lille røreskål
Urtekniv
Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej til fingre:
3.
Læg smørret på køkkenbordet, så det kan blive blødt ved stuetemperatur. Se videoen.
4.
Kom blødt smør, sukker og kanel i en skål.
5.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og pisk det sammen med en gaffel. Se videoen.
6.
Hæld ægget op i skålen, og rør rundt med en røreske.
7.
8.
Dæk skålen til med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet i 1 time.
Pynt:
9.
Kom mandler i en kop, og hæld kogende vand i koppen. Lad mandlerne stå i 2 minutter. Se videoen.
10.
Smut mandlerne, så skallen ryger af. Brug en teske til at få mandlerne op af vandet.
11.
Forme fingre:
12.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
13.
Kom bagepapir på 2 bageplader.
14.
Drys lidt mel på køkkenbordet, og hæld dejen ud på bordet.
15.
Del dejen i 4 stykker. Del et dejstykke i 10 små stykker, og rul dem til pølser på størrelse med en finger. Klem dem lidt ind to steder, så det ligner fingre. Læg dem på bagepladen.
16.
Kom en dråbe jordbærsyltetøj på bagsiden af en halv mandel, og pres den ned på spidsen af en af dej-fingrene, så mandlen sætter sig fast. Gentag på alle dej-fingrene.
17.
Skær nogle riller med en lille, skarp kniv, så det ligner hudfolder, ligesom der hvor man bukker fingeren.
18.
Bag dem i 12-15 minutter, til de bliver sprøde og får lidt farve.
19.
Lad dem køle helt af på en bagerist.
Pynt, fortsat:
20.
Kom 1 spiseske syltetøj og en lille dråbe rød pastafarve i en lille skål, og bland det sammen. Mal kanterne af mandlerne med blandingen. Du kan bruge spidsen af en smørekniv eller en teske.
21.
Hæld 1 spiseske kakaopulver i en lille skål. Børst lidt kakaopulver på dine zombie-fingre med en bagepensel.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 20494 kJ / 4898 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 46 %
Heraf mættet fedt: 112 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer