- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Brunch>
- Ymerdrys
Ymerdrys
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
Har du en rest rugbrød, der er blevet helt tør? Så prøv at trylle det om til en lækker omgang ymerdrys, som du kan spise på din yoghurt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til ymerdrys
Ymerdrys
200 g. rugbrød
50 g. havregryn
50 g. brun farin
1 tsk. kanel eller kardemomme
Rugbrød
Havregryn
Brun farin
Kanel (stødt)
Køkkenvægt til ymerdrys
1 køkkenvægt
1 teske
1 foodprocessor eller minihakker
1 bageplade
Bagepapir
1 paletkniv
1 plastikbøtte med låg
Køkkenvægt
Teske
Foodprocessor
Bageplade
Bagepapir
Paletkniv
Plastikbøtte med låg
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ymerdrys
3.
Tænd ovnen på 180 grader.
4.
Kom bagepapir på en bageplade.
5.
Kom alle ingredienserne op i en foodprocessor eller minihakker. Blend det til rugbrødet er på størrelse med krummer. Du bestemmer selv, om det skal være store eller små krummer.
6.
Kom det blendede ymerdrys op på bagepladen.
7.
Kom bagepladen i ovnen, og bag ymerdryssen i 10 minutter. Rør undervejs i ymerdryssen med en paletkniv, så det ikke brænder på.
8.
Hvis ymerdryssen ikke er blevet ristet tør og sprød efter 10 minutter, kan du skrue ned på 120 grader og bage det til det er sprødt og færdigt.
9.
Når ymerdryssen er bagt til sprøde krummer, er den færdig. Lad den køle helt af på bagepapiret, før du kommer det op i en lufttæt beholder.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 330 kJ / 79 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 80 %
Fedt: 6 %
Kostfibre: 5 %