Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Varm chokolade:

3.

Hak chokoladen i små stykker med en brødkniv. Se videoen.

4.

Eventuelt: Skrab kornene ud af en vaniljestang, og bland dem med lidt sukker. Kom vaniljesukkeret i gryden. Rist det sammen med stjerneanis ved lav varme i cirka 2 minutter. Se videoen.

Eventuelt: Skrab kornene ud af vaniljestængerne. Bland vaniljekornene med lidt sukker. Kom det i en gryden. Rist dem med stjerneanis ved lav varme i cirka 2 minutter. Se videoen.

Eventuelt: Skrab kornene ud af en halv vaniljestang, og bland dem med lidt sukker. Kom vaniljesukkeret i gryden. Rist det sammen med stjerneanis ved lav varme i cirka 2 minutter. Se videoen.

5.

Kom chokoladen i gryden med krydderier. Tilsæt vand.

6.

Indstil blusset på middel varme. Rør rundt, indtil chokoladen smelter.

7.

Har du en mikrobølgeovn? - Ellers hop til næste trin: Hæld mælken i en beholder beregnet til mikrobølgeovn. Mikrobølg i 8 minutter ved 1000 watt. Hold øje med mælken, så den ikke koger over.

Har du en mikrobølgeovn? - Ellers hop til næste trin: Hæld mælken i en beholder beregnet til mikrobølgeovn. Mikrobølg i 10 minutter ved 1000 watt. Hold øje med mælken, så den ikke koger over.

Har du en mikrobølgeovn? - Ellers hop til næste trin: Hæld mælken i en beholder beregnet til mikrobølgeovn. Mikrobølg i 5 minutter ved 1000 watt. Hold øje med mælken, så den ikke koger over.

8.

Tilsæt mælken, og pisk den. Varm den op til kogepunktet, men uden at mælken bulderkoger.

9.

Smag den varme chokolade til med sukker.

Flødeskum:

10.

Hæld fløden i en lille skål. Pisk med piskeris eller elpisker ved lav hastighed, til fløden begynder at stivne. Flødeskummet er klar, når du kan lave tydelige spor med piskeriset. Se videoen.

Pynte varm chokolade:

11.

Hæld den varme chokolade op i 4 eller 5 krus.

Hæld den varme chokolade op i 6-8 krus.

Hæld den varme chokolade op i 2 eller 3 krus.

12.

Kom en klat flødeskum i hvert krus med varm chokolade.

13.

Sigt eventuelt lidt kakaopulver over flødeskummet gennem en lille si. Voila! Instagrammable varm chokolade!

Næringsindhold per portion

Energi: 2024 kJ / 482 kcal

Protein: 10 %

Kulhydrat: 34 %

Fedt: 56 %

Heraf mættet fedt: 19 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Chokolade, hakke

Chokolade, hakke

Vaniljestang, skrabe kornene ud og lave vaniljesukker

Vaniljestang, skrabe kornene ud og lave vaniljesukker

Flødeskum, piske

Flødeskum, piske

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min