Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Fromage:

3.

Rul bladene med husblas sammen, kom dem i et glas, og hæld vand over, til det dækker. Lad husblassen ligge i blød i mindst 10 minutter, til de er helt bløde. Se videoen.

4.

Skold æggene: Kom ½ liter vand i en lille gryde, og bring vandet i kog. Læg et æg på skeen, og dyp det ned i det kogende vand i 5 sekunder. Gentag med det andet æg.

5.

Slå et æg ud, og lad æggehviden løbe ned i den ene skål, mens du beholder æggeblommen i en af æggeskallerne. Hæld blommen i den anden skål. Gentag med det andet æg. Se videoen.

6.

Kom 3 spiseskeer sukker i skålen med æggeblommer, og pisk med en håndmixer, til det bliver hvidt.

7.

Skær vaniljestangen over på langs, og skrab kornene ud med en lille skarp kniv. Kom dem op i skålen med æggeblommer. Se videoen.

8.

Hæld ymer op i skålen med æggeblommerne, og pisk, til det bliver en ensartet masse.

9.

Pres saften af citronerne, og hæld det op i en lille gryde. Se videoen.

10.

Varm citronsaften op, til den koger, og tag gryden væk fra varmen. Vrid husblassen let i hånden, og kom den op i gryden. Smelt husblassen helt i den varme citronsaft, til det hele bare ligner citronsaft. Rør imens.

11.

Vask piskerisene til håndmixeren, så de er helt rene. Kom 3 spiseskeer sukker i skålen med æggehvider, og pisk hviderne hvide og stive.

12.

Kom piskefløde i en anden mellemstor skål, og pisk den til flødeskum. Se videoen.

13.

Citronsaften med husblassen er nu kølet lidt af. Hæld blandingen i en tynd stråle forsigtigt ned i skålen med æggeblommer og ymer. Rør godt imens med en stor ske.

14.

Vend først flødeskum i ymer-blandingen med en dejskraber. Vend derefter forsigtigt æggehviderne i ymer-blandingen. Sørg for, at massen er ensartet, men stadig luftig.

15.

Hæld fromagen i en stor serveringsskål eller 6-8 portionsglas, og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer.

Jordbærsovs:

16.

Skyl jordbærrene, og pil stilken af. Skær dem i kvarte. Se videoen.

17.

Kom jordbær, sukker og 2 spiseskeer vand i en gryde. Bring det hele i kog, og lad det koge i 2 minutter.

18.

Kom vand og kartoffelmel i en lille skål, og pisk det sammen med gaflen, til al kartoffelmelen er opløst, og der ikke er flere klumper. Hæld blandingen i gryden, mens du rører rundt.

19.

Varm op, til jordbærsovsen lige akkurat bobler, men ikke koger videre. Hæld jordbærsovsen i en serveringsskål, og lad den køle lidt af.

20.

Server den kolde og stivnede fromage med jordbærsovs til. Jordbærsovsen må gerne have stuetemperatur.

Næringsindhold per portion

Energi: 833 kJ / 199 kcal

Protein: 8 %

Kulhydrat: 47 %

Fedt: 45 %

Heraf mættet fedt: 5,8 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Husblas, smeltet direkte i retten

Husblas, smeltet direkte i retten

Æg, dele i hvide og blomme

Æg, dele i hvide og blomme

Vaniljestang, skrabe kornene ud og lave vaniljesukker

Vaniljestang, skrabe kornene ud og lave vaniljesukker

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 20 min