- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Mousse og fromage>
- Vanilje-fromage med jordbærsovs
Fromage med vanilje og jordbærsovs
Samlet tid: 150 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Svær
Verdens lækreste yoghurt. Men den går nok ikke helt som morgenmad ;-)
Opskriften giver 6-8 portioner.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til vanilje-fromage med jordbærsovs
Fromage:
5 blade husblas
2 æg
6 spsk. sukker
1 vaniljestang
½ l. ymer
1 ½ citron (kun saften)
1 ½ dl. piskefløde
Jordbærsovs:
200 g. jordbær (evt. frosne)
½ dl. sukker
½ dl. vand
1 spsk. kartoffelmel
Husblas
Æg
Sukker
Vaniljestang
Ymer
Citron
Piskefløde
Jordbær
Vand
Kartoffelmel
Køkkenredskaber til vanilje-fromage med jordbærsovs
1 glas
1 lille gryde
1 spiseske
1 stor skål
2 små skåle
1 skærebræt
1 lille skap kniv
1 citruspresser
1 decilitermål
1 elpisker
1 dejskraber
Glas
Lille gryde
Spiseske
Stor røreskål
Lille røreskål
Skærebræt
Urtekniv
Citruspresser
Decilitermål
Elpisker
Dejskraber
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fromage:
3.
4.
5.
6.
7.
Skær vaniljestangen over på langs, og skrab kornene ud med en lille skarp kniv. Kom dem op i skålen med æggeblommer. Se videoen.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Jordbærsovs:
16.
Skyl jordbærrene, og pil stilken af. Skær dem i kvarte. Se videoen.
17.
18.
19.
20.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 833 kJ / 199 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt: 5,8 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer