
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Mousse og fromage>
- Vanilje-fromage med jordbærsovs
Fromage med vanilje og jordbærsovs
Samlet tid: 150 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Svær

Verdens lækreste yoghurt. Men den går nok ikke helt som morgenmad ;-)
Opskriften giver 6-8 portioner.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til vanilje-fromage med jordbærsovs
Fromage:
5 blade husblas
2 æg
6 spsk. sukker
1 vaniljestang
½ l. ymer
1 ½ citron (kun saften)
1 ½ dl. piskefløde
Jordbærsovs:
200 g. jordbær (evt. frosne)
½ dl. sukker
½ dl. vand
1 spsk. kartoffelmel

Husblas

Æg

Sukker

Vaniljestang

Ymer

Citron

Piskefløde

Jordbær

Vand

Kartoffelmel
Køkkenredskaber til vanilje-fromage med jordbærsovs
1 glas
1 lille gryde
1 spiseske
1 stor skål
2 små skåle
1 skærebræt
1 lille skap kniv
1 citruspresser
1 decilitermål
1 elpisker
1 dejskraber

Glas

Lille gryde

Spiseske

Stor røreskål

Lille røreskål

Skærebræt

Urtekniv

Citruspresser

Decilitermål

Elpisker

Dejskraber
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fromage:
3.
Rul bladene med husblas sammen, kom dem i et glas, og hæld vand over, til det dækker. Lad husblassen ligge i blød i mindst 10 minutter, til de er helt bløde. Se videoen.
4.
Skold æggene: Kom ½ liter vand i en lille gryde, og bring vandet i kog. Læg et æg på skeen, og dyp det ned i det kogende vand i 5 sekunder. Gentag med det andet æg.
5.
Slå et æg ud, og lad æggehviden løbe ned i den ene skål, mens du beholder æggeblommen i en af æggeskallerne. Hæld blommen i den anden skål. Gentag med det andet æg. Se videoen.
6.
Kom 3 spiseskeer sukker i skålen med æggeblommer, og pisk med en håndmixer, til det bliver hvidt.
7.
Skær vaniljestangen over på langs, og skrab kornene ud med en lille skarp kniv. Kom dem op i skålen med æggeblommer. Se videoen.
8.
Hæld ymer op i skålen med æggeblommerne, og pisk, til det bliver en ensartet masse.
9.
Pres saften af citronerne, og hæld det op i en lille gryde. Se videoen.
10.
Varm citronsaften op, til den koger, og tag gryden væk fra varmen. Vrid husblassen let i hånden, og kom den op i gryden. Smelt husblassen helt i den varme citronsaft, til det hele bare ligner citronsaft. Rør imens.
11.
Vask piskerisene til håndmixeren, så de er helt rene. Kom 3 spiseskeer sukker i skålen med æggehvider, og pisk hviderne hvide og stive.
12.
Kom piskefløde i en anden mellemstor skål, og pisk den til flødeskum. Se videoen.
13.
Citronsaften med husblassen er nu kølet lidt af. Hæld blandingen i en tynd stråle forsigtigt ned i skålen med æggeblommer og ymer. Rør godt imens med en stor ske.
14.
Vend først flødeskum i ymer-blandingen med en dejskraber. Vend derefter forsigtigt æggehviderne i ymer-blandingen. Sørg for, at massen er ensartet, men stadig luftig.
15.
Hæld fromagen i en stor serveringsskål eller 6-8 portionsglas, og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer.
Jordbærsovs:
16.
Skyl jordbærrene, og pil stilken af. Skær dem i kvarte. Se videoen.
17.
Kom jordbær, sukker og 2 spiseskeer vand i en gryde. Bring det hele i kog, og lad det koge i 2 minutter.
18.
Kom vand og kartoffelmel i en lille skål, og pisk det sammen med gaflen, til al kartoffelmelen er opløst, og der ikke er flere klumper. Hæld blandingen i gryden, mens du rører rundt.
19.
Varm op, til jordbærsovsen lige akkurat bobler, men ikke koger videre. Hæld jordbærsovsen i en serveringsskål, og lad den køle lidt af.
20.
Server den kolde og stivnede fromage med jordbærsovs til. Jordbærsovsen må gerne have stuetemperatur.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 833 kJ / 199 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt: 5,8 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer