
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Ungarsk gullaschsuppe
Ungarsk gullaschsuppe
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 25 min.
Sværhedsgrad: Nem

I Ungarn er de vilde med at komme paprika i maden, og ingen gullasch uden paprika. Gullaschsuppe er Ungarns nationalret, og paprikaen giver retten sin smag og den flotte røde farve.
Tip: Server eventuelt suppen med groft brød til fx hjemmelavede grovflute efter opskriften her i GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til ungarsk gullaschsuppe
Gullaschsuppe:
4 store løg
6 store løg
2 store løg
3-4 fed hvidløg
4 ½-6 fed hvidløg
1 ½-2 fed hvidløg
4 kartofler
6 kartofler
2 kartofler
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 spsk. smør
1 ½ spsk. smør
½ spsk. smør
500 g. oksekød i tern
750 g. oksekød i tern
250 g. oksekød i tern
1 spsk. sød paprika
1 ½ spsk. sød paprika
½ spsk. sød paprika
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
2-4 spsk. tomatpuré
3-6 spsk. tomatpuré
1-2 spsk. tomatpuré
½ l. vand
¾ l. vand
2 ½ dl. vand
1 terning okse- eller hønsebouillon
1 ½ terning okse- eller hønsebouillon
½ terning okse- eller hønsebouillon
4 gulerødder
6 gulerødder
2 gulerødder
½ bundt purløg
¾ bundt purløg
¼ bundt purløg
1 dl. creme fraiche
1 ½ dl. creme fraiche
½ dl. creme fraiche

Løg

Hvidløg

Kartoffel

Olie - smagsneutral

Smør

Oksekød i tern

Paprika

Salt

Tomatpuré

Vand

Oksebouillon

Gulerod

Purløg

Creme fraiche
Køkkenredskaber: til ungarsk gullaschsuppe
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 hvidløgspresser
1 kartoffelskræller
1 stor gryde
1 spatel
1 grydelåg
1 saks

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Hvidløgspresser

Kartoffelskræller

Stor gryde

Spatel

Grydelåg

Saks
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ungarsk gullaschsuppe:
3.
Pil og hak løgene. Se videoen.
Pil og hak løgene. Se videoen.
4.
Pil hvidløg og pres med hvidløgspresser. Se videoen.
Pil hvidløg og pres med hvidløgspresser. Se videoen.
5.
Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. Se videoen.
Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. Se videoen.
6.
Varm olie og smør op i en gryde. Kom kødet i gryden, og brun det på alle sider. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Varm olie og smør op i en gryde. Kom kødet i gryden, og brun det på alle sider. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
7.
Tilsæt løg, hvidløg og kartoffelskiverne, og svits det hele i 2 minutter.
8.
Kom paprika og salt i gryderetten, og rør godt.
9.
Rør tomatpuré og hvidløg i gryden. Tilsæt vand og bouillonterning, og lad suppen småkoge under låg i 30 minutter.
10.
Skræl gulerødderne. Skær enderne af, og skær gulerødderne i 1 centimeter tykke skiver. Kom gulerødderne op i suppen, og lad dem koge med i 5 minutter. Se videoen.
11.
Kom koldt vand i en stor skål, og skyl purløgene i vandet. Lad purløgene dryppe af på et rent viskestykke, og klip dem i små stykker hen over gullaschsuppen. Se videoen.
12.
Server med cremefraiche og groft brød.
Server med cremefraiche og groft brød.
Server med cremefraiche og groft brød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2009 kJ / 440 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 20 %
Fedt: 56 %
Heraf mættet fedt: 13,1 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer