
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fine grøntsager>
- Asparges>
- Tysk aspargesret
Smørdampede hvide asparges
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 24 min.
Sværhedsgrad: Nem

I Tyskland er de vilde med hvide asparges, men de vil helst spise de hvide og ikke de grønne asparges, som vi kender så godt herhjemme. Her får du opskriften på en supernem forret med hvide asparges. Hvis du hellere vil lave retten som en hovedret, så lav dobbelt portion, og server kogte kartofler og hollandaise til – meget simpelt og super lækkert.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tysk aspargesret
Ingredienser
12 hvide asparges
18 hvide asparges
6 hvide asparges
8 tynde skiver røget skinke
12 tynde skiver røget skinke
4 tynde skiver røget skinke
100 g. smør
150 g. smør
50 g. smør
1 tsk salt
1 ½ tsk salt
½ tsk salt
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. sukker
½ tsk. sukker

Hvide asparges

Skinke (skiveskåret)

Smør

Salt

Sukker
Køkkenredskaber til tysk aspargesret
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 kartoffelskræller
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 mellem gryde
1 lille gryde
1 hulske
1 tallerken

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Kartoffelskræller

Urtekniv

Skærebræt

Mellem gryde

Lille gryde

Hulske

Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skræl aspargesene. Husk, at du skal skrælle fra toppen mod bunden. Se videoen.
4.
Skær de nederste 3-4 centimeter væk, da de kan være meget grove at tygge i.
5.
Dæk bunden af en gryde med vand og tilsæt salt, 1 teske smør og sukker.
Dæk bunden af en gryde med vand og tilsæt salt, 1 spiseske smør og sukker.
Dæk bunden af en gryde med vand, og tilsæt salt, ½ teske smør og sukker.
6.
Sæt gryden på komfuret, og tænd på høj varme.
7.
Læg aspargesene i vandet, når det koger. Kog dem i 6-8 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Mærk med en lille skarp kniv.
8.
Mens dine asparges koger, så kom resten af smørret i anden gryde. Smelt smørret ved svag varme. Det må ikke begynde at bruse.
9.
Tag aspargesene op med en hulske, og lad dem dampe af.
10.
Anret de hvide asparges på en lille tallerken, og hæld den varme smørsovs over. Fold skinken til nogle små klumper, og læg dem ved siden af. Det smager perfekt sammen og fortæller, at nu er det snart sommer.
Anret de hvide asparges på en tallerken, og hæld den varme smørsovs over. Fold skinken til nogle små klumper, og læg dem ved siden af. Det smager perfekt sammen og fortæller, at nu er det snart sommer.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1006 kJ / 240 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 6 %
Fedt: 80 %
Heraf mættet fedt: 13 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer