
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Tunsalat og ristet rugbrød
Tunsalat og ristet rugbrød
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Her har du opskriften, der slår den købte tunsalat 100 %! Blær dig, og lav din helt egen tunsalat!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tunsalat og ristet rugbrød
Ingredienser
1 peberfrugt
1½ peberfrugt
½ peberfrugt
1 bundt purløg
1½ bundt purløg
½ bundt purløg
1 dl ærter
1½ dl ærter
½ dl ærter
1 dl creme fraiche 9%
1½ dl creme fraiche 9%
½ dl creme fraiche 9%
2 dåser tun i vand
3 dåser tun i vand
1 dåser tun i vand
1 knivspids salt
1½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
6 skiver rugbrød
9 skiver rugbrød
3 skiver rugbrød

Peberfrugt

Purløg

Ærter

Creme fraiche

Tun

Salt

Peber

Rugbrød
Køkkenredskaber til tunsalat og ristet rugbrød
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 lille skål
1 mellem skål
1 dåseåbner
1 brødrister

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Lille røreskål

Mellem røreskål

Dåseåbner

Brødrister
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skyl peberfrugten, og fjern kerner og hvide hinder. Skær peberfrugten i små tern. Se videoen.
Skyl peberfrugterne, og fjern kerner og hvide hinder. Skær peberfrugterne i små tern. Se videoen.
4.
Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak purløget fint. Se videoen.
5.
Kom peberfrugt, purløg, ærter og cremefraiche i en skål.
6.
Åbn dåserne med tun, hæld vandet fra, og kom tun i skålen.
Åbn dåsen med tun, hæld vandet fra, og kom tun i skålen.
7.
Bland det sammen, og smag til med salt og peber.
8.
Rist rugbrødet på en brødrister, og skær det over i trekanter. Servér tunsalaten med det ristede rugbrød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1218 kJ / 290 kcal
Protein: 34 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 16 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer