
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Nord-, Syd- og Mellemamerika>
- Mexicansk>
- Tortillas med magiske majs
Tortillas med magiske majs
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium

Her er vinderen af vores sommerkonkurrence om at udvikle den bedste opskrift! Liva vandt suverænt med disse lækre Tortillas med magiske majs! Prøv dem! Der er masser af smæk på smagen:-)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tortillas med magiske majs
Cremefraichedressing:
1 ½ dl cremefraiche 9 %
2 ¼ dl cremefraiche 9 %
¾ dl cremefraiche 9 %
½ dl purløg
¾ dl purløg
¼ dl purløg
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
1 knivspids peber
Kødfyld:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
400 g. hakket oksekød, max. 10 % fedt
600 g. hakket oksekød, max. 10 % fedt
200 g. hakket oksekød, max. 10 % fedt
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
1 knivspids peber
Magiske majs:
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
600 g. løse majs
900 g. løse majs
300 g. løse majs
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
30 g. smør
45 g. smør
15 g. smør
100 g. cheddarost
150 g. cheddarost
50 g. cheddarost
Tilbehør:
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
4 fuldkornstortillas
6 fuldkornstortillas
2 fuldkornstortillas
4 spsk. salsa
6 spsk. salsa
2 spsk. salsasovs

Creme fraiche

Purløg

Salt

Peber

Løg

Hvidløg

Olie - smagsneutral

Hakket oksekød

Løse majs

Smør

Cheddarost

Agurk

Tortillas, fuldkorn

Salsa
Køkkenredskaber til tortillas med magiske majs
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
2 små skåle
2 mellem skåle
1 spiseske
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 viskestykke
1 gryde
1 grydelåg
1 grydeske
1 stegepande
1 dåseåbner
Køkkenrulle
1 paletkniv
1 tallerken
Stanniol

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Lille røreskål

Mellem røreskål

Spiseske

Skærebræt

Urtekniv

Viskestykke

Mellem gryde

Grydelåg

Grydeske

Stegepande

Dåseåbner

Køkkenrulle

Paletkniv

Middagstallerken

Stanniol
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dressing:
3.
Hæld cremefraichen i en skål.
4.
Kom koldt vand i en skål. Skyl purløgen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
Kom koldt vand i en skål. Skyl purløgen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
5.
Klip purløgen i små stykker over skålen med cremefraiche. Rør det sammen.
6.
Smag dressingen til med salt og peber. Se videoen.
7.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet, til du skal bruge dressingen.
Kød:
8.
Pil, og hak løget fint. Se videoen.
9.
Pil, og hak hvidløget fint. Se videoen.
10.
Varm olie op i en gryde. Svits løg og hvidløg i gryden i 2 minutter. Se videoen.
11.
Hæld kødet i gryden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
12.
Hæld salt og peber i gryden, og rør rundt. Skru ned, og steg kødet i 2 minutter, til det er brunt.
Magiske majs:
13.
Varm olie op på en stor stegepande.
14.
Hæld majsene på stegepanden, og steg dem i cirka 10 minutter. De må ikke blive sorte.
15.
Tilsæt salt og smør, og lad smørret smelte.
16.
Vend majsene med en spatel, og steg i 2 minutter. De må ikke blive sorte.
17.
Fordel cheddarosten over majsene, og sluk for kogepladen.
18.
Vend blandingen forsigtigt rundt, og hæld den op i en skål.
Tilbehør:
19.
Skyl agurken, og skær den i tynde skiver. Læg agurkeskiverne i en lille skål.
20.
Varm tortillaerne i 1-2 minutter i ovnen eller på en tør stegepande. Læg evt. de varme tortillas på en tallerken, og dæk dem med et rent viskestykker, mens du varmer resten.
21.
Servér dine magiske majs med hakket kød, dressing og tortillas.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3042 kJ / 727 kcal
Protein: 21 %
Kulhydrat: 31 %
Fedt: 49 %
Heraf mættet fedt: 15,78 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer