
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Lasagne>
- Tomatlasagne med rejer
Tomatlasagne med rejer
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 86 min.
Sværhedsgrad: Medium

Du ved det godt, og har sikkert hørt det mange gange: Man skal spise fisk mindst 2 gange om ugen. Her er en fiskeudgave af den traditionelle lasagne. Du kan lave den med rejer eller fisk, eller du kan gå all-in og lave den med en kombination af begge dele.
Server lasagnen med friskt, snittet kål og fuldkornsbrød. Hvis du er rigtig sej, så server hjemmelavede grovflutes til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tomatlasagne med rejer
Lasagne:
1 pakke fuldkornslasagneplader (12 stk.) eller 200 g. friske lasagneplader
1 ½ pakke fuldkornslasagneplader (18 stk.) eller 300 g. friske lasagneplader
½ pakke fuldkornslasagneplader (6 stk.) eller 100 g. friske lasagneplader
2 løg
3 løg
1 løg
3-4 fed hvidløg
5-6 fed hvidløg
1-2 fed hvidløg
1 stor eller 2 små fennikler (ca. 250 g.)
1 ½ stor eller 3 små fennikler (ca. 375 g.)
½ stor eller 1 lille fennikel (ca. 125 g.)
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
3-4 kviste frisk timian eller 4 tsk. tørret timian
4-5 kviste frisk timian eller 5 tsk. tørret timian
1-2 kviste frisk timian eller 2 tsk. tørret timian
1 tsk. cayennepeber eller paprika
1 ½ tsk. cayennepeber eller paprika
½ tsk. cayennepeber eller paprika
250 g. rejer (optøet) eller 250 g. fisk i tern
375 g. rejer (optøet) eller 375 g. fisk i tern
125 g. rejer (optøet) eller 125 g. fisk skåret i tern
6-8 tomater
9-12 tomater
3-4 tomater
100 g. revet ost
150 g. revet ost
50 g. revet ost
½ økologisk citron
1 økologisk citron
¼ økologisk citron
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
1 tsk. peber
1 ½ tsk. peber
½ tsk. peber
Tilbehør:
250 g. spidskål eller anden kål
375 g. spidskål eller anden kål
125 g. spidskål eller anden kål
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
4 skiver fuldkornsbrød
6 skiver fuldkornsbrød
2 skiver fuldkornsbrød

Lasagneplader (fuldkorn)

Løg

Hvidløg

Fennikel

Hakkede tomater

Olie - smagsneutral

Timian (frisk)

Cayennepeber

Rejer

Tomat

Revet ost

Citron

Salt

Peber

Spidskål

Agurk

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til tomatlasagne med rejer
1 køkkenvægt
1 stor skarp kniv
1 lille skarp kniv
1 skærebræt (2 hvis der bruges rå fisk)
1 dåseåbner
1 dørslag
1 stor gryde
1 grydeske
1 hvidløgspresser
1 rivejern
2 teskeer
1 ovnfast fad
1 lille ovnfast fad
1 gaffel

Køkkenvægt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Urtekniv

Skærebræt

Dåseåbner

Dørslag

Stor gryde

Grydeske

Hvidløgspresser

Rivejern

Teske

Ovnfast fad

Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tomatsovs:
3.
Pil, og hak løget groft. Se videoen.
4.
Skyl fenniklen. Skær det grove af toppen og roden fra.
5.
Skær fennikel i små stykker på størrelse med løgene. Se videoen.
Skær fenniklen i små stykker på størrelse med løgene. Se videoen.
Skær fenniklen i små stykker på størrelse med løgene. Se videoen.
6.
Varm olien op i en gryde.
7.
Svits løgene i gryden i 2-3 minutter. Rør rundt imens. Se videoen.
8.
Pil, og pres hvidløgene. Hæld hvidløg og fennikel i gryden, og svits ved middel varme. Rør rundt imens. Se videoen.
9.
Kom vand i en skål, og skyl timianen i vandet. Lad den dryppe af op et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene, og kom dem i gryden. Se videoen.
10.
Lad det svitse i 2-3 minutter under omrøring.
11.
Tilsæt de hakkede tomater. Kog det i cirka 5 minutter.
12.
Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Se videoen.
13.
Smag sovsen til med citronskal, cayennepeber eller paprika, salt og peber.
Saml lasagnen og bag den:
14.
Tænd ovnen på 200 grader.
15.
Begynd med at lægge cirka ¼ af sovsen i bunden af et fad. Fordel ⅓ af rejerne eller fisketernene over sovsen. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
16.
Læg et lag lasagneplader ovenpå. Gentag dette tre gange: Sovs, fisk og lasagneplader. Afslut med et lag tomatsovs.
17.
Vask tomaterne, og skær dem i skiver. Læg dem på toppen af lasagnen i et jævnt lag.
18.
Bag lasagnen midt i ovnen i cirka 30 minutter ved 200 grader.
19.
Stik i lasagnen med en gaffel og mærk, om lasagnepladerne er bløde. Tag lasagnen ud af ovnen, og drys revet ost over.
20.
Sæt lasagnen tilbage i ovnen, og bag den i 4-5 minutter mere, til osten er smeltet. Hold øje med, at osten ikke brænder på.
Tilbehør:
21.
Vask agurken, og skær den i tynde skiver.
Skyl agurken, og skær den i tynde skiver.
Skyl agurken, og skær den i tynde skiver.
22.
Skyl spidskålen, og skær den i tynde strimler. Se videoen.
23.
Servér lasagnen med spidskål, agurk og fuldkornsbrød til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2079 kJ / 495 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 55 %
Fedt: 22 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer