
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tobias’ lakseret
Dampet laks
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 27 min.
Sværhedsgrad: Medium

Vidste du, at man kan dampe laks i en gryde sammen med grøntsager? Det ved Tobias, som har lavet denne ret på en GoCook Camp. Tobias har brugt æblemost til at dampe sin laks med, men du kan også bruge hvidvin. Du kan i stedet for laks også bruge andre fisk såsom torsk og mørksej.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tobias’ lakseret
Laks
3 gulerødder (ca. 250 g.)
4 ½ gulerødder (ca. 375 g.)
1 ½ gulerod (ca. 125 g.)
2 porrer
3 porrer
1 porre
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
2 dl. æblemost
3 dl. æblemost
1 dl. æblemost
2 ½ dl. madlavningsfløde
3 ¾ dl. madlavningsfløde
1 ¼ dl. madlavningsfløde
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
4 laksefileter
6 laksefileter
2 laksefileter
Ris
4 dl. vand
6 dl. vand
2 dl. vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
2 dl. fuldkornsris
3 dl. fuldkornsris
1 dl. fuldkornsris

Gulerod

Porre

Olie - smagsneutral

Æblemost

Madlavningsfløde

Salt

Peber

Laks (filet)

Vand

Brune ris (fuldkornsris)
Køkkenredskaber til tobias’ lakseret
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor skål
1 teske
1 mellemstor gryde
1 si
2 grydelåg
1 spiseske
1 stor gryde
1 grydeske
1 fad

Køkkenvægt

Målebæger

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stor røreskål

Teske

Mellem gryde

Si

Grydelåg

Spiseske

Stor gryde

Grydeske

Serveringsfad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Laks:
3.
Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i store tern. Se videoen.
4.
Skyl, og rens porrerne. Skær et langt snit tværs ned gennem en porre. Skyl porren godt i koldt vand. Gør det samme med den anden porre. Skær porrerne i skiver. Se videoen.
Skyl, og rens porrerne. Skær et langt snit tværs ned gennem en porre. Skyl porren godt i koldt vand. Gør det samme med de andre porrer. Skær porrerne i skiver. Se videoen.
Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Skær porren i skiver. Se videoen.
Koge ris:
5.
Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Se videoen.
Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Se videoen.
6.
Tilsæt risene, læg låg på gryden, og kog risene i cirka 25 minutter (tjek den præcise kogetid på pakken eller posen). Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
Laks - fortsat:
7.
Varm olie op i en stor gryde. Kom porrer og gulerødder i gryden, og steg dem i 2 minutter.
8.
Hæld æblemost, madlavningsfløde, salt og peber i gryden. Se videoen.
9.
Læg laksestykkerne oven på grøntsagerne. Vask hænder.
10.
Læg låg på gryden, og damp laksestykkerne i 8 minutter. Tag gryden af varmen.
11.
Læg laksestykkerne i et fad. Hæld grøntsager og sovs over laksen, og servér med ris til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2457 kJ / 587 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 35 %
Fedt: 47 %
Heraf mættet fedt: 11 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer