- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tobias’ lakseret
Dampet laks
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 27 min.
Sværhedsgrad: Medium
Vidste du, at man kan dampe laks i en gryde sammen med grøntsager? Det ved Tobias, som har lavet denne ret på en GoCook Camp. Tobias har brugt æblemost til at dampe sin laks med, men du kan også bruge hvidvin. Du kan i stedet for laks også bruge andre fisk såsom torsk og mørksej.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tobias’ lakseret
Laks
3 gulerødder (ca. 250 g.)
4 ½ gulerødder (ca. 375 g.)
1 ½ gulerod (ca. 125 g.)
2 porrer
3 porrer
1 porre
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
2 dl. æblemost
3 dl. æblemost
1 dl. æblemost
2 ½ dl. madlavningsfløde
3 ¾ dl. madlavningsfløde
1 ¼ dl. madlavningsfløde
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
4 laksefileter
6 laksefileter
2 laksefileter
Ris
4 dl. vand
6 dl. vand
2 dl. vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
2 dl. fuldkornsris
3 dl. fuldkornsris
1 dl. fuldkornsris
Gulerod
Porre
Olie - smagsneutral
Æblemost
Madlavningsfløde
Salt
Peber
Laks (filet)
Vand
Brune ris (fuldkornsris)
Køkkenredskaber til tobias’ lakseret
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor skål
1 teske
1 mellemstor gryde
1 si
2 grydelåg
1 spiseske
1 stor gryde
1 grydeske
1 fad
Køkkenvægt
Målebæger
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor røreskål
Teske
Mellem gryde
Si
Grydelåg
Spiseske
Stor gryde
Grydeske
Serveringsfad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Laks:
3.
Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i store tern. Se videoen.
4.
Koge ris:
5.
Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Se videoen.
Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Se videoen.
6.
Laks - fortsat:
7.
Varm olie op i en stor gryde. Kom porrer og gulerødder i gryden, og steg dem i 2 minutter.
8.
9.
10.
11.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2457 kJ / 587 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 35 %
Fedt: 47 %
Heraf mættet fedt: 11 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer