Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Koge kartofler:

3.

Skræl kartoflerne. Se videoen.

4.

Skær kartoflerne i små tern på cirka 1 x 1 centimeter. Se videoen.

5.

Kom kartoflerne i en mellemstor gryde, og hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt. Se videoen.

6.

Læg låg på gryden, og kog kartoflerne i cirka 10 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

7.

Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld vand og kartofler i dørslaget, og lad kartofler køle af. Hæld dem tilbage i gryden.

Gullasch:

8.

Pil løgene, og hak dem fint. Se videoen.

9.

Pil hvidløget, og hak det fint. Se videoen.

10.

Skær kødet i små tern på 2 x 2 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

11.

Kom olie i en mellemstor gryde, og varm den op til middelhøj varme.

12.

Tilsæt kød, og svits, til kødet er brunt på alle sider. Rør rundt imens.

13.

Tilsæt løg og hvidløg, og lad dem svitse med, til de bliver klare. De må ikke tage farve. Se videoen.

14.

Tilsæt paprika, tomatpuré, spidskommen og merian, og lad det stege med i 1 minut.

15.

Kom vand og oksebouillon i gryden, sæt låg på, og lad det simre i cirka 45 minutter, til kødet er mørt.

Kartoffelpandekager:

16.

Mos kartoflerne let med et piskeris i gryden.

17.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gør det samme med det andet æg, og pisk æggene sammen med et piskeris. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gør det samme med resten af æggene, og pisk dem sammen med et piskeris. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk det sammen med et piskeris. Se videoen.

18.

Kom hvedemel, durummel, salt og de mosede kartofler i skålen med æggene, og rør det hele sammen til en kartoffeldej.

Kom hvedemel, durummel, salt og de mosede kartofler i skålen med æggene, og rør det hele sammen til en kartoffeldej.

Kom hvedemel, durummel, salt og de mosede kartofler i skålen med ægget, og rør det hele sammen til en kartoffeldej.

19.

Kom olie på en stegepande, og varm det op ved middelvarme.

20.

Læg en spiseskefuld kartoffeldej på den varme pande, og tryk den lidt flad.

21.

Steg et par kartoffelpandekager ad gangen, til de er gyldne. De skal stege cirka 2-3 minutter på hver side.

22.

Læg et kaffefilter på en tallerken, og læg de færdige kartoffelpandekager på kaffefilteret, så det kan suge noget af fedtstoffet. Fortsæt med resten af dejen, til alle kartoffelpandekagerne er stegt.

Gullasch - fortsat:

23.

Smelt smørret ved middel varme i en lille gryde.

24.

Hæld hvedemel i smørret, og pisk, til der ikke er klumper. Nu har du det, man kalder en smørbolle. Se videoen.

25.

Smag på kødet, så du er sikker på, at det er mørt. Hæld smørbollen i kødgryden, når kødet er mørt. Rør rundt, til der ikke er nogen klumper.

26.

Tilsæt salt og peber, og kog gullaschen i cirka 20 minutter.

27.

Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

28.

Hak persillen, og drys den over gullaschen. Servér den med de små kartoffelpandekager til.

Næringsindhold per portion

Energi: 3406 kJ / 814 kcal

Protein: 18 %

Kulhydrat: 43 %

Fedt: 39 %

Heraf mættet fedt: 14,6 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, skære i tern

Kartofler, skære i tern

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Løg, hakke

Løg, hakke

Hakke hvidløg

Hakke hvidløg

Løg, svitse

Løg, svitse

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Brun sovs, tilsæt mel

Brun sovs, tilsæt mel

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 100 min