Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.

4.

Kom kartoflerne i en mellemstor gryde, og hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt. Se videoen.

5.

Læg låg på gryden, og kartoflerne i cirka 10 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

6.

Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld vand og kartofler i dørslaget, og lad kartofler køle af. Hæld dem tilbage i gryden.

7.

Gullasch: Pil løgene, og hak dem fint. Se videoen.

8.

Pil hvidløget, og hak det fint. Se videoen.

9.

Skær kødet i små tern på 2 x 2 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

10.

Kom olie i en mellemstor gryde, og varm den op til høj varme.

11.

Svits løg og hvidløg, til de bliver klare. De må ikke tage farve. Se videoen.

12.

Tilsæt kød, paprika og tomatpuré, og svits, til kødet er brunt på alle sider. Rør rundt imens.

13.

Tilsæt spidskommen og merian, og lad det stege i 1 minut.
Tilsæt spidskommen og merian, og lad det stege 1 minut.
Tilsæt spidskommen og merian, og lad det stege 1 minut.

14.

Kom oksebouillon i gryden, sæt låg på, og lad det simre cirka 45 minutter, til kødet er mørt.

15.

Kartoffelpandekager: Mos kartoflerne let med et piskeris i gryden.

16.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gentag med alle æggene, og pisk dem sammen med et piskeris.

17.

Kom hvedemel, durummel, salt og de moste kartofler i skålen, og rør det sammen til en kartoffeldej.

18.

Kom olie på en stegepande, og varm det op ved middel varme.

19.

Læg en spiseske kartoffeldej på den varme pande, og tryk den lidt flad.

20.

Steg kartoffelpandekagerne et par stykker ad gangen, til de er gyldne. De skal stege cirka 2-3 minutter på hver side.

21.

Læg et stykke køkkenrulle på en tallerken, og læg de færdige kartoffelpandekager over på tallerkenen.

22.

Gullasch, fortsat: Smelt smørret ved middel varme i en lille gryde.

23.

Hæld hvedemel i smørret, og pisk, til der ikke er klumper. Se videoen.

24.

Smag på kødet. Hæld smør-melblandingen i kødgryden, når kødet er mørt. Rør rundt, til der ikke er nogen klumper.

25.

Tilsæt salt og peber, og kog gullaschen i cirka 20 minutter.

26.

Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

27.

Drys persille over gullaschen, og servér den med de små kartoffelpandekager til.

Næringsindhold per portion

Energi: 3406 kJ / 814 kcal

Protein: 18 %

Kulhydrat: 43 %

Fedt: 39 %

Heraf mættet fedt: 14,6 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Løg, hakke

Løg, hakke

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Brun sovs, tilsæt mel

Brun sovs, tilsæt mel

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min