1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Pizza>
  6. Theresas gulerodspizza

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Pizzadej: Skyl, og skræl guleroden. Riv den på den grove side af et rivejern.

4.

Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.

5.

Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.

6.

Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

7.

Tilsæt halvdelen af hvedemelet og den revne gulerod, og rør rundt.

8.

Tilsæt sukker, salt og olie, og rør rundt.

9.

Tilsæt resten af hvedemelet og alt grahamsmelet. Rør rundt.

10.

Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Se videoen.

11.

Ælt dejen med hænderne, til dejen slipper køkkenbordet og er en sammenhængende klump. Det tager cirka 10 minutter.

12.

Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm.

13.

Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse. Imens dejen hæver, kan du gøre fyldet klar.

14.

Lav fyld: Skyl kartoflerne og gulerødderne, og skræl dem.

15.

Skær kartoflerne og gulerødderne i helt tynde skiver på siden af et rivejern. Du kan også bruge en tyndskræller. Læg skiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.

16.

Tænd ovnen på 225 grader, og kom bagepapir på to bageplader.
Tænd ovnen på 225 grader, og kom bagepapir på tre bageplader.
Tænd ovnen på 225 grader, og kom bagepapir på en bageplade.

17.

Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

18.

Skær dejen over i to lige store stykker. Rul hvert stykke ud til en flad pizza med en kagerulle. Lav den eventuelt firkantet, hvis det er nemmere. Se videoen.
Skær dejen ud i tre lige store stykker. Rul hvert stykke ud til en flad pizza med en kagerulle. Lav den eventuelt firkantet, hvis det er nemmere. Se videoen.
Rul dejen ud til en flad pizza med en kagerulle. Lav den eventuelt firkantet, hvis det er nemmere. Se videoen.

19.

Pensl pizzabundene med halvdelen af olien. Fordel kartoffel- og gulerodsskiverne på pizzabundene.
Pensl pizzabunden med halvdelen af olien. Fordel kartoffel- og gulerodsskiverne på pizzabunden.

20.

Drys med salt, og hæld resten af olien over kartoffel- og gulerodsskiverne. Drys ost på pizzaen.

21.

Bag pizzaerne én ad gangen i cirka 15 minutter, til osten er smeltet og bunden er sprød.
Bag pizzaen i cirka 15 minutter, til osten er smeltet og bunden er sprød.

Næringsindhold per portion

Energi: 2589 kJ / 619 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 54 %

Fedt: 34 %

Heraf mættet fedt: 5,5 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Gærdej

Gærdej

Dej, ælte

Dej, ælte

Pizzadej, sådan ruller du den ud

Pizzadej, sådan ruller du den ud

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 53 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 26 min