- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Tærter>
- Tærte med revne rodfrugter
Tærte med revne rodfrugter
Samlet tid: 70 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium
En tærte fyldt med sprøde rodfrugter, toppet med pølser og med et frækt lille pift af ingefær. Det er virkelig lækkert.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tærte med revne rodfrugter
Tærtedej:
100 g. grahamsmel
150 g. grahamsmel
50 g. grahamsmel
100 g. hvedemel
150 g. hvedemel
50 g. hvedemel
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 dl. yoghurt naturel eller A38
1½ dl. yoghurt naturel eller A38
½ dl. yoghurt naturel eller A38
1 tsk. olie til smørelse
1½ tsk. olie til smørelse
½ tsk. olie til smørelse
Fyld:
4 gulerødder
6 gulerødder
2 gulerødder
3 pastinakker
5 pastinakker
2 pastinakker
1 porre
1½ porre
½ porre
1 løg
1½ løg
½ løg
1 cm. frisk ingefær
1½ cm. frisk ingefær
½ cm. frisk ingefær
2-3 wienerpølser
3-5 wienerpølser
1-2 wienerpølser
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 tsk. peber
1½ tsk. peber
½ tsk. peber
1 spsk. olie til stegning
1½ spsk. olie til stegning
½ spsk. olie til stegning
Æggemasse:
3 æg
5 æg
2 æg
3 dl. mælk eller yoghurt naturel
4½ dl. mælk eller yoghurt naturel
1½ dl. mælk eller yoghurt naturel
2 tsk. majsstivelse
3 tsk. majsstivelse
1 tsk. majsstivelse
½ tsk. muskatnød
¾ tsk. muskatnød
¼ tsk. muskatnød
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Grahamsmel
Hvedemel
Salt
Rapsolie
Yoghurt naturel
Gulerod
Pastinak
Porre
Løg
Ingefær (frisk)
Wienerpølser
Peber
Æg
Mælk
Majsstivelse
Muskatnød
Køkkenredskaber til tærte med revne rodfrugter
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 decilitermål
2 store skåle
1 røreske
1 tærteform (26-28 cm.)
1 tærteform (30-32 cm.)
1 tærteform (22-24 cm.)
1 gaffel
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 stor stegepande
1 paletkniv
1 kop
1 piskeris
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Decilitermål
Stor røreskål
Røreske
Tærteform
Gaffel
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Kartoffelskræller
Rivejern
Stegepande
Paletkniv
Kop
Piskeris
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tærtedej:
3.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
4.
Kom alle ingredienserne til tærtedejen i en stor skål, og rør dem sammen til en ensartet masse.
5.
Smør en tærteform med olie.
6.
Tryk tærtedejen ud i tærteformen med fingrene. Sørg for, at den kommer godt op ad kanterne. Prik tærtedejen med en gaffel. Se videoen.
7.
Forbag tærtebunden i 10 minutter. Tag den ud af ovnen, men lad ovnen forblive tændt.
Fyld:
8.
Skyl gulerødderne, og skræl dem. Riv dem på den grove side af et rivejern. Se videoen.
9.
Skyl pastinakkerne, og skræl dem. Riv dem på den grove side af et rivejern. Se videoen.
10.
Rens porren grundigt, og snit den fint. Se videoen.
11.
Pil løget, og hak det fint. Se videoen.
Pil løgene, og hak det fint. Se videoen.
12.
Skræl ingefæren, og riv den på den fine side af et rivejern. Se videoen.
13.
Skær pølserne i skrå stykker på 2-3 centimeter.
14.
Kom olie på en stor stegepande eller i en mellemstor gryde, og varm den op til middelhøj varme.
15.
Kom alle grøntsagerne på panden, og steg dem i 5 minutter. De skal være let gyldne. Rør rundt undervejs.
16.
Tilsæt salt og peber, og sæt panden til at køle lidt af.
Æggemasse:
17.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
18.
Kom mælk, majsstivelse, salt, peber og muskatnød ned i skålen til æggene. Pisk det hele godt sammen.
19.
Kom de stegte grøntsager over i skålen til æggemassen, og rør rundt.
20.
Fordel æggeblandingen ovenpå den forbagte tærtedej.
21.
Læg pølsestykkerne på toppen af rodfrugtfyldet.
22.
Bag tærten i 30 minutter, eller til æggemassen er stivnet, og tærten er gylden.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2452 kJ / 586 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 40 %
Fedt: 41 %
Heraf mættet fedt: 5,5 g.
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer