Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dressing:

3.

Tag en lille skål. Bland alle ingredienserne til dressingen godt sammen med en spiseske.

4.

Smag til med paprika, salt, peber og citronsaft. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den på køl, til resten er klar.

Rødspættefilleter:

5.

Tag 3 dybe tallerkner frem. Se videoen.

Rødspættefilleter: Tag 3 dybe tallerkner frem. Se videoen.

Rødspættefilleter: Tag 3 dybe tallerkner frem. Se videoen.

6.

Tallerken 1: Bland hvedemel, salt og peber i den ene dybe tallerken.

7.

Tallerken 2: Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i tallerkenerne. Pisk æg sammen i den anden dybe tallerken. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

Tallerken 2: Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i tallerkenerne. Pisk æg sammen i den anden dybe tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

8.

Tallerken 3: Fordel raspen på den tredje dybe tallerken.
Tallerken 3: Fordel raspen på den tredje dybe tallerken.

9.

Vend en fiskefilet i melet på begge sidder. Vend den derefter i æg på begge sider og til sidst i raspen på begge sider. Tryk fiskefileten godt ned i raspen, så raspen hænger fast på fisken. Gentag processen med resten af fiskefileterne. Læg de panerede fiskefileter på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.

Vend en fiskefilet i melet på begge sidder. Vend den derefter i æg på begge sider og til sidst i raspen på begge sider. Tryk fiskefileten godt ned i raspen, så raspen hænger fast på fisken. Gentag processen med resten af fiskefileterne. Læg de panerede fiskefileter på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.

Vend en fiskefilet i melet på begge sidder. Vend den derefter i æg på begge sider og til sidst i raspen på begge sider. Tryk fiskefileten godt ned i raspen, så raspen hænger fast på fisken. Gentag processen med den anden fiskefilet. Læg de panerede fiskefileter på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.

10.

Tag en stegepande, og kom halvdelen af smørret på.
Tag en stegepande, og kom en tredjedel af smørret på.
Tag en stegepande, og kom smørret på.

11.

Når smørret er smeltet og bruset af, er stegepanden varm nok. Læg 1-2 af fiskefileterne på. De må ikke dække hinanden.
Når smørret er smeltet og bruset af, er stegepanden varm nok. Læg fiskefileterne på. De må ikke dække hinanden. Steg den eventuelt en ad gangen.

12.

Steg rødspættefileterne i 3-4 minutter, indtil de er fine og gyldne. Vend dem, og steg dem yderligere 3-4 minutter på den anden side. Steg resten af rødspættefileterne på samme måde.
Steg rødspættefileterne i 3-4 minutter, indtil de er fine og gyldne. Vend dem, og steg dem yderligere 3-4 minutter på den anden side. Steg resten af rødspættefileterne på samme måde.
Steg rødspættefileterne i 3-4 minutter, indtil de er fine og gyldne. Vend dem, og steg dem yderligere 3-4 minutter på den anden side.

Tilbehør:

13.

Rist rugbrødet i en brødrister, og fordel det på 4 tallerkener.
Rist rugbrødet i en brødrister, og fordel det på 6 tallerkener.
Rist rugbrødet i en brødrister, og fordel det på 2 tallerkener.

14.

Skyl salatblade og tomaterne.

15.

Tag et skærebræt, og skær cherrytomaterne i halve.
Tag et skærebræt, og skær cherrytomaterne i halve.
Tag et skærebræt, og skær cherrytomaterne i halve.

16.

Læg et salatblad på hvert stykke rugbrød, derefter den stegte fisk, og så rejerne på toppen. Pynt med en skive citron og tomat. Fordel til sidst lidt dressing over stjerneskudet, eller server dressingen ved siden af.

17.

Serveres straks. Velbekomme.

Næringsindhold per portion

Energi: 2397 kJ / 573 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 37 %

Fedt: 42 %

Heraf mættet fedt: 12,2 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Panering

Panering

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 35 min

Arbejdstid: 35 min