
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Stjerneskud
Stjerneskud
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem

’Stjerneskud’ er et stykke smørrebrød med paneret rødspættefilet toppet med rejer og eventuelt mayonnaise. Det kan også have en dampet rødspættefilet ovenpå, men juniorkokken Freja der har lavet dette stykke smørrebrød har lavet en enkelt version. Retten hedder også fiskefilet tout Paris som en hyldest til Paris. I Danmark er det dog kokken Ida Davidsen, der første gang serverede det danske stjerneskud, da det første menneske i rummet besøgte København.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til stjerneskud
Dressing:
1 dl. cremefraiche
1 ½ dl. cremefraiche
½ dl. cremefraiche
2 spsk. mayonnaise
3 spsk. mayonnaise
1 spsk. mayonnaise
2 spsk. tomatpuré
3 spsk. tomatpuré
1 spsk. tomatpuré
2 spsk. citronsaft
3 spsk. citronsaft
1 spsk. citronsaft
½ tsk. sød paprika
¾ tsk. sød paprika
¼ tsk. sød paprika
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
Fiskefileter:
1 dl. hvedemel
1 ½ dl. hvedemel
½ dl. hvedemel
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
2 æg
3 æg
1 æg
1-2 dl. rasp
1 ½-3 dl. rasp
½-1 dl. rasp
4 rødspættefileter
6 rødspættefileter
2 rødspættefileter
4 spsk. smør til stegning
6 spsk. smør til stegning
2 spsk. smør til stegning
Tilbehør:
150 g. rejer
225 g. rejer
75 g. rejer
4 skiver rugbrød
6 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød
4 salatblade
6 salatblade
2 salatblade
10-12 cherrytomater
15-18 cherrytomater
5-6 cherrytomater
½ citron
¾ citron
¼ citron

Creme fraiche

Mayonnaise

Tomatpuré

Citron

Paprika

Salt

Peber

Hvedemel

Æg

Rasp

Rødspætte (filet)

Smør

Rejer

Rugbrød

Grønt salathoved

Cherrytomat
Køkkenredskaber: til stjerneskud
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 lille skål
Husholdningsfilm
3 dybe tallerkener
1 flad tallerken
1 stegepande
1 spatel
1 brødrister
1 skærebræt
1 lille skarp kniv

Decilitermål

Spiseske

Teske

Lille røreskål

Husholdningsfilm

Dyb tallerken

Middagstallerken

Stegepande

Spatel

Brødrister

Skærebræt

Urtekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dressing:
3.
Tag en lille skål. Bland alle ingredienserne til dressingen godt sammen med en spiseske.
4.
Smag til med paprika, salt, peber og citronsaft. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den på køl, til resten er klar.
Rødspættefilleter:
5.
Tag 3 dybe tallerkner frem. Se videoen.
Rødspættefilleter: Tag 3 dybe tallerkner frem. Se videoen.
Rødspættefilleter: Tag 3 dybe tallerkner frem. Se videoen.
6.
Tallerken 1: Bland hvedemel, salt og peber i den ene dybe tallerken.
7.
Tallerken 2: Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i tallerkenerne. Pisk æg sammen i den anden dybe tallerken. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Tallerken 2: Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i tallerkenerne. Pisk æg sammen i den anden dybe tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
8.
Tallerken 3: Fordel raspen på den tredje dybe tallerken.
Tallerken 3: Fordel raspen på den tredje dybe tallerken.
9.
Vend en fiskefilet i melet på begge sidder. Vend den derefter i æg på begge sider og til sidst i raspen på begge sider. Tryk fiskefileten godt ned i raspen, så raspen hænger fast på fisken. Gentag processen med resten af fiskefileterne. Læg de panerede fiskefileter på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
Vend en fiskefilet i melet på begge sidder. Vend den derefter i æg på begge sider og til sidst i raspen på begge sider. Tryk fiskefileten godt ned i raspen, så raspen hænger fast på fisken. Gentag processen med resten af fiskefileterne. Læg de panerede fiskefileter på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
Vend en fiskefilet i melet på begge sidder. Vend den derefter i æg på begge sider og til sidst i raspen på begge sider. Tryk fiskefileten godt ned i raspen, så raspen hænger fast på fisken. Gentag processen med den anden fiskefilet. Læg de panerede fiskefileter på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
10.
Tag en stegepande, og kom halvdelen af smørret på.
Tag en stegepande, og kom en tredjedel af smørret på.
Tag en stegepande, og kom smørret på.
11.
Når smørret er smeltet og bruset af, er stegepanden varm nok. Læg 1-2 af fiskefileterne på. De må ikke dække hinanden.
Når smørret er smeltet og bruset af, er stegepanden varm nok. Læg fiskefileterne på. De må ikke dække hinanden. Steg den eventuelt en ad gangen.
12.
Steg rødspættefileterne i 3-4 minutter, indtil de er fine og gyldne. Vend dem, og steg dem yderligere 3-4 minutter på den anden side. Steg resten af rødspættefileterne på samme måde.
Steg rødspættefileterne i 3-4 minutter, indtil de er fine og gyldne. Vend dem, og steg dem yderligere 3-4 minutter på den anden side. Steg resten af rødspættefileterne på samme måde.
Steg rødspættefileterne i 3-4 minutter, indtil de er fine og gyldne. Vend dem, og steg dem yderligere 3-4 minutter på den anden side.
Tilbehør:
13.
Rist rugbrødet i en brødrister, og fordel det på 4 tallerkener.
Rist rugbrødet i en brødrister, og fordel det på 6 tallerkener.
Rist rugbrødet i en brødrister, og fordel det på 2 tallerkener.
14.
Skyl salatblade og tomaterne.
15.
Tag et skærebræt, og skær cherrytomaterne i halve.
Tag et skærebræt, og skær cherrytomaterne i halve.
Tag et skærebræt, og skær cherrytomaterne i halve.
16.
Læg et salatblad på hvert stykke rugbrød, derefter den stegte fisk, og så rejerne på toppen. Pynt med en skive citron og tomat. Fordel til sidst lidt dressing over stjerneskudet, eller server dressingen ved siden af.
17.
Serveres straks. Velbekomme.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2397 kJ / 573 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 42 %
Heraf mættet fedt: 12,2 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer