- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Stjerneskud
Stjerneskud
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem
’Stjerneskud’ er et stykke smørrebrød med paneret rødspættefilet toppet med rejer og eventuelt mayonnaise. Det kan også have en dampet rødspættefilet ovenpå, men juniorkokken Freja der har lavet dette stykke smørrebrød har lavet en enkelt version. Retten hedder også fiskefilet tout Paris som en hyldest til Paris. I Danmark er det dog kokken Ida Davidsen, der første gang serverede det danske stjerneskud, da det første menneske i rummet besøgte København.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til stjerneskud
Dressing:
1 dl. cremefraiche
1 ½ dl. cremefraiche
½ dl. cremefraiche
2 spsk. mayonnaise
3 spsk. mayonnaise
1 spsk. mayonnaise
2 spsk. tomatpuré
3 spsk. tomatpuré
1 spsk. tomatpuré
2 spsk. citronsaft
3 spsk. citronsaft
1 spsk. citronsaft
½ tsk. sød paprika
¾ tsk. sød paprika
¼ tsk. sød paprika
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
Fiskefileter:
1 dl. hvedemel
1 ½ dl. hvedemel
½ dl. hvedemel
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
2 æg
3 æg
1 æg
1-2 dl. rasp
1 ½-3 dl. rasp
½-1 dl. rasp
4 rødspættefileter
6 rødspættefileter
2 rødspættefileter
4 spsk. smør til stegning
6 spsk. smør til stegning
2 spsk. smør til stegning
Tilbehør:
150 g. rejer
225 g. rejer
75 g. rejer
4 skiver rugbrød
6 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød
4 salatblade
6 salatblade
2 salatblade
10-12 cherrytomater
15-18 cherrytomater
5-6 cherrytomater
½ citron
¾ citron
¼ citron
Creme fraiche
Mayonnaise
Tomatpuré
Citron
Paprika
Salt
Peber
Hvedemel
Æg
Rasp
Rødspætte (filet)
Smør
Rejer
Rugbrød
Grønt salathoved
Cherrytomat
Køkkenredskaber: til stjerneskud
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 lille skål
Husholdningsfilm
3 dybe tallerkener
1 flad tallerken
1 stegepande
1 spatel
1 brødrister
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
Decilitermål
Spiseske
Teske
Lille røreskål
Husholdningsfilm
Dyb tallerken
Middagstallerken
Stegepande
Spatel
Brødrister
Skærebræt
Urtekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dressing:
3.
Tag en lille skål. Bland alle ingredienserne til dressingen godt sammen med en spiseske.
4.
Rødspættefilleter:
5.
Tag 3 dybe tallerkner frem. Se videoen.
Rødspættefilleter: Tag 3 dybe tallerkner frem. Se videoen.
Rødspættefilleter: Tag 3 dybe tallerkner frem. Se videoen.
6.
7.
Tallerken 2: Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i tallerkenerne. Pisk æg sammen i den anden dybe tallerken. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Tallerken 2: Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i tallerkenerne. Pisk æg sammen i den anden dybe tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
8.
9.
Vend en fiskefilet i melet på begge sidder. Vend den derefter i æg på begge sider og til sidst i raspen på begge sider. Tryk fiskefileten godt ned i raspen, så raspen hænger fast på fisken. Gentag processen med resten af fiskefileterne. Læg de panerede fiskefileter på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
Vend en fiskefilet i melet på begge sidder. Vend den derefter i æg på begge sider og til sidst i raspen på begge sider. Tryk fiskefileten godt ned i raspen, så raspen hænger fast på fisken. Gentag processen med resten af fiskefileterne. Læg de panerede fiskefileter på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
Vend en fiskefilet i melet på begge sidder. Vend den derefter i æg på begge sider og til sidst i raspen på begge sider. Tryk fiskefileten godt ned i raspen, så raspen hænger fast på fisken. Gentag processen med den anden fiskefilet. Læg de panerede fiskefileter på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
10.
11.
12.
Tilbehør:
13.
14.
15.
16.
17.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2397 kJ / 573 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 42 %
Heraf mættet fedt: 12,2 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer