
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Bagepulverdeje>
- Squashmuffins
Squashmuffins
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium

Prøv at putte grøntsager i dine kager: Squashmuffins! Det lyder måske lidt alternativt, men det smager rigtig skønt, og giver kagerne en dejlig svampethed - prøv GoCooks opskrift på disse muffins med revet squash og hasselnødder.
Opskriften giver cirka 14 muffins.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til squashmuffins
Muffins:
2 æg
1¾ dl. sukker
2½ dl. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 dl. olie
150 g. squash
50 g. hasselnødder
Glasur:
100 g. flormelis
1-2 spsk. vand

Æg

Sukker

Hvedemel

Bagepulver

Vaniljesukker

Rapsolie

Squash

Hasselnødder

Flormelis

Vand
Køkkenredskaber til squashmuffins
14 amerikanske muffinforme af papir
1 metal muffinform eller 1 bageplade
1 håndmixer
1 bagerist
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 sæt måleskeer
1 mellem skål
1 si
1 dejskraber
1 rivejern
1 brødkniv
1 skærebræt
1 spiseske
1 lille skarp kniv
1 kop
1 teske

Muffinforme - amerikanske

Metal muffinsform

Håndmixer

Bagerist

Køkkenvægt

Decilitermål

Måleskeer

Mellem røreskål

Si

Dejskraber

Rivejern

Brødkniv

Skærebræt

Spiseske

Urtekniv

Kop

Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Muffins:
3.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom ægget op i en skål. Gentag med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
4.
Kom sukker i skålen. Pisk med håndmixer, til massen er luftig og lysegul. Se videoen.
5.
Kom hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en anden skål. Si blandingen ned i æggemassen. Vend forsigtigt rundt i dejen med en dejskraber. Rør olie i dejen. Se videoen.
6.
Tænd ovnen på 175 grader.
7.
Skyl squash, og riv den på den fine side af et rivejern. Kom revet squash i dejen. Se videoen.
8.
Hak hasselnødderne, og kom dem i dejen. Se videoen.
9.
Sæt 14 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.
10.
Hæld dejen i muffinformene med en spiseske. Fyld dem 2/3 op. Se videoen.
11.
Sæt bagepladen i ovnen, og bag kagerne i cirka 20 minutter, til de er gennembagte.
12.
Stik en lille kniv ned i midten af en kage. Hvis der er dej på kniven, skal de bage 3-4 minutter mere. Se videoen.
13.
Lad kagerne køle af på en bagerist.
Glasur:
14.
Kom flormelis i en kop, og hæld vandet i 1 spiseskefuld ad gangen. Rør det sammen til en tyk glasur. Tilføj forsigtigt mere vand, hvis glasuren er for tyk. Se videoen.
15.
Pynt dine muffins med glasuren.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 854 kJ / 204 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 54 %
Fedt: 39 %
Heraf mættet fedt: 0,35 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer