- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Springsuppe
Springsuppe
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium
En springsuppe er eminent til dig, der elsker heste og ridebanespringning, eller som bare godt kan lide en god og fyldig suppe! Louise elsker at gå til ridning, og hun har lavet denne kartoffelsuppe sammen med Gorm. Prøv selv.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til springsuppe
Ingredienser
500 g. store kartofler (ca. 4 stk.)
750 g. store kartofler (ca. 6 stk.)
250 g. store kartofler (ca. 2 stk.)
20 g. smør
30 g. smør
10 g. smør
8 dl vand
12 dl vand
4 dl vand
1 terning hønsebouillon
1 ½ terning hønsebouillon
½ terning hønsebouillon
2 dl mælk
3 dl mælk
1 dl mælk
1 citron
½ citron
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Oksekødsfyld
300 g. oksekød i strimler eller tern
450 g. oksekød i strimler eller tern
150 g. oksekød i strimler eller tern
1 tsk. tørret basilikum
1 ½ tsk. tørret basilikum
½ tsk. tørret basilikum
1 citron
½ citron
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
4 gulerødder
6 gulerødder
2 gulerødder
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Kartoffel
Smør
Vand
Hønsebouillon
Mælk
Citron
Salt
Peber
Oksekød
Basilikum
Gulerod
Olie - smagsneutral
Køkkenredskaber til springsuppe
1 køkkenvægt
2 teskeer
2 spiseskeer
1 decilitermål
1 kartoffelskræller
1 mellem gryde
1 grydelåg
2 grydeskeer
1 stor kniv
1 skærebræt
1 mellem skål
1 stegepande
1 tallerken
1 stavblender
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Decilitermål
Kartoffelskræller
Mellem gryde
Grydelåg
Grydeske
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Mellem røreskål
Stegepande
Middagstallerken
Stavblender
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Suppe:
3.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
4.
Skær kartoflerne i tern. Se videoen.
5.
6.
Se videoen.
7.
Oksekødsfyld:
8.
Put oksekød, basilikum, salt og peber i en skål, og bland det sammen med en grydeske. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
9.
10.
Skræl gulerødderne, og skær dem ud i tern. Se videoen.
11.
12.
13.
Suppe - fortsat:
14.
Stil gryden ned i køkkenvasken, og blend suppen med en stavblender. Blend i cirka 2 minutter, indtil der ikke er flere klumper i suppen. Se videoen.
15.
16.
17.
Anret suppen:
18.
Læg oksekødsfyldet i bunden af tallerknerne, og hæld suppen rundt om kødet. Velbekomme.
Anret suppen: Læg oksekødsfyldet i bunden af tallerknerne, og hæld suppen rundt om kødet. Velbekomme!
Anret suppen: Læg oksekødsfyldet i bunden af tallerknerne, og hæld suppen rundt om kødet. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1955 kJ / 465 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 21 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer