- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Spiseligt mos
Spiseligt mos - mug cake
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
Klar til kagepynt, der skal ligne en skovbund? Eller en spiselig kage på et øjeblik? Så skab din egen mug cake eller lav dit eget spiselige mos. Det tager kun et øjeblik i mikroovnen. Opskriften på spiseligt mos bliver også kaldet for mug cake. Du kan farve den ligesom du ønsker, og smage den til med fx chokolade, citronsaft eller kakaopulver.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spiseligt mos
Spiseligt mos
2 æg
25 g. flormelis
1 knivspids salt
60 g. lys sirup
60 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. mandel aroma
2 tsk. frugtfarve
Æg
Flormelis
Salt
Ahornsirup
Hvedemel
Bagepulver
Mandelaroma (mandelessens)
Konditorfarve (frugtfarve)
Køkkenredskaber: til spiseligt mos
1 køkkenvægt
1 teske
1 elpisker
3 mellemstore skåle
1 dejskraber
1 si
2 små plastikbøtter der kan tåle mikroovn
1 mikroovn
Køkkenvægt
Teske
Elpisker
Mellem røreskål
Dejskraber
Si
Plastikbøtte med låg
Mikroovn - mikrobølgeovn
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Spiseligt mos:
3.
Slå et æg ud i en mellemstor skål, tjek for skaller. Brug nu fingrene til forsigtigt at tage æggeblommen op. Læg æggeblommen i en anden mellemstor skål. Se videoen.
4.
Gentag med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.
5.
Pisk æggehvider med flormelis og salt med en håndmikser i en stor skål, til det bliver sejt. Se videoen.
6.
Pisk derefter æggeblommer med sirup i den anden skål med håndmikseren, til det bliver lyst og luftigt.
7.
Vend de to æggemasser forsigtigt sammen i en af skålene med en dejskraber.
8.
Bland mel og bagepulver i en skål. Brug en si til at sigte mel og bagepulver i æggemassen, og vend det forsigtigt sammen. Se videoen.
9.
Fordel dejen ligeligt i to mindre plastikbøtter eller skåle, der kan tåle mikroovn.
10.
Tilføj mandelessens og frugtfarve lidt ad gangen. Vend forsigtigt, og tjek farven. Hvis du vil have en mere kraftigere farve, skal du tilføje mere frugtfarve.
11.
Giv hver bøtte eller skål cirka 1 ½ minut ved maksimal styrke i mikroovnen. En bøtte eller skål ad gangen.
12.
Tag bøtterne eller skålene ud, og lad dem køle af.
13.
Bræk kagen eller mossen i stykker, når den skal spises.
14.
Moskagen kan holde sig i en lufttæt beholder i 4-5 dage.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 686 kJ / 164 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 73 %
Fedt: 14 %
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer