Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Spiseligt mos:

3.

Slå et æg ud i en mellemstor skål, tjek for skaller. Brug nu fingrene til forsigtigt at tage æggeblommen op. Læg æggeblommen i en anden mellemstor skål. Se videoen.

4.

Gentag med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.

5.

Pisk æggehvider med flormelis og salt med en håndmikser i en stor skål, til det bliver sejt. Se videoen.

6.

Pisk derefter æggeblommer med sirup i den anden skål med håndmikseren, til det bliver lyst og luftigt.

7.

Vend de to æggemasser forsigtigt sammen i en af skålene med en dejskraber.

8.

Bland mel og bagepulver i en skål. Brug en si til at sigte mel og bagepulver i æggemassen, og vend det forsigtigt sammen. Se videoen.

9.

Fordel dejen ligeligt i to mindre plastikbøtter eller skåle, der kan tåle mikroovn.

10.

Tilføj mandelessens og frugtfarve lidt ad gangen. Vend forsigtigt, og tjek farven. Hvis du vil have en mere kraftigere farve, skal du tilføje mere frugtfarve.

11.

Giv hver bøtte eller skål cirka 1 ½ minut ved maksimal styrke i mikroovnen. En bøtte eller skål ad gangen.

12.

Tag bøtterne eller skålene ud, og lad dem køle af.

13.

Bræk kagen eller mossen i stykker, når den skal spises.

14.

Moskagen kan holde sig i en lufttæt beholder i 4-5 dage.

Næringsindhold per portion

Energi: 686 kJ / 164 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 73 %

Fedt: 14 %

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Æg, dele i hvide og blomme

Æg, dele i hvide og blomme

Æggehvider, piske

Æggehvider, piske

Pisket dej, sigte mel

Pisket dej, sigte mel

Inspiration

Samlet tid: 1440 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 66 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 15 min