- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grove grøntsager>
- Kål>
- Spidskålssalat med bacon
Spidskålssalat med bacon
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem
Bacon kan give de fleste andre ingredienser baghjul med sin salte smag og sprøde konsistens. Her pifter baconen spidskålen op og gøre retten til sin helt egen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spidskålssalat med bacon
Salat:
200 g. bacon i skiver
300 g. bacon i skiver
100 g. bacon i skiver
500 g. spidskål
750 g. spidskål
250 g. spidskål
2 stk. forårsløg
3 stk. forårsløg
1 stk. forårsløg
½ hovedsalat
1 ½ hovedsalat
Dressing:
20 g. peberrod
30 g. peberrod
10 g. peberrod
1 citron
1 ½ citron
½ citron
2 dl græsk yoghurt 10%
3 dl græsk yoghurt 10%
1 dl græsk yoghurt 10%
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
1 knivspids peber
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. sukker
½ tsk.. sukker
Pynt
3 spsk. græskarkerner
4 ½ spsk. græskarkerner
1 ½ spsk. græskarkerner
Bacon
Spidskål
Forårsløg
Grønt salathoved
Peberrod
Citron
Græsk yoghurt
Salt
Peber
Sukker
Græskarkerner
Køkkenredskaber: til spidskålssalat med bacon
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 bageplade
Bagepapir
1 stegepande
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 ovnfast fad
1 stor skål
1 rent viskestykke
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 lille skål
1 citruspresser
1 røreske
1 spiseske
Måleskeer
Decilitermål
Køkkenvægt
Bageplade
Bagepapir
Stegepande
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Ovnfast fad
Stor røreskål
Viskestykke
Kartoffelskræller
Rivejern
Lille røreskål
Citruspresser
Røreske
Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Salat:
3.
4.
5.
6.
7.
Skyl spidskålen, og skær stokken af. Flæk spidskålen i to med en stor kniv. Skær den i meget tynde strimler. Læg dem i et fad. Se videoen.
8.
Skyl forårsløget. Skær rod og top af. Skær forårsløgene i tynde skiver, og læg dem ned i fadet. Se videoen.
9.
Se videoen.
10.
Læg bladene i en skål, og hæld koldt vand i skålen. Skyl bladene fri for jord. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Læg dem i fadet. Se videoen.
Dressing:
11.
Skræl peberroden. Riv den på den fine side af et rivejern. Kom den revne peberrod i en lille skål.
12.
Se videoen.
13.
14.
15.
16.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 767 kJ / 183 kcal
Protein: 25 %
Kulhydrat: 28 %
Fedt: 47 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer