
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Forår>
- Spidskålssalat med bacon
Spidskålssalat med bacon
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem

Bacon kan give de fleste andre ingredienser baghjul med sin salte smag og sprøde konsistens. Her pifter baconen spidskålen op og gøre retten til sin helt egen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spidskålssalat med bacon
Salat:
200 g. bacon i skiver
300 g. bacon i skiver
100 g. bacon i skiver
500 g. spidskål
750 g. spidskål
250 g. spidskål
2 stk. forårsløg
3 stk. forårsløg
1 stk. forårsløg
½ hovedsalat
1 ½ hovedsalat
Dressing:
20 g. peberrod
30 g. peberrod
10 g. peberrod
1 citron
1 ½ citron
½ citron
2 dl græsk yoghurt 10%
3 dl græsk yoghurt 10%
1 dl græsk yoghurt 10%
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
1 knivspids peber
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. sukker
½ tsk.. sukker
Pynt
3 spsk. græskarkerner
4 ½ spsk. græskarkerner
1 ½ spsk. græskarkerner

Bacon

Spidskål

Forårsløg

Grønt salathoved

Peberrod

Citron

Græsk yoghurt

Salt

Peber

Sukker

Græskarkerner
Køkkenredskaber: til spidskålssalat med bacon
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 bageplade
Bagepapir
1 stegepande
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 ovnfast fad
1 stor skål
1 rent viskestykke
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 lille skål
1 citruspresser
1 røreske
1 spiseske

Måleskeer

Decilitermål

Køkkenvægt

Bageplade

Bagepapir

Stegepande

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Ovnfast fad

Stor røreskål

Viskestykke

Kartoffelskræller

Rivejern

Lille røreskål

Citruspresser

Røreske

Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Salat:
3.
Tænd ovnen på 200 grader.
4.
Læg bagepapir på en bageplade. Læg baconskiverne i et lag på bagepapiret.
5.
Steg baconskiverne i ovnen i cirka 12 minutter, til de er sprøde. Tag bagepladen ud af ovnen, og lad baconskiverne køle af.
6.
Kom græskarkernerne på en kold stegepande. Tænd for varmen, og steg græskarkernerne i et par minutter, til de er sprøde.
7.
Skyl spidskålen, og skær stokken af. Flæk spidskålen i to med en stor kniv. Skær den i meget tynde strimler. Læg dem i et fad. Se videoen.
8.
Skyl forårsløget. Skær rod og top af. Skær forårsløgene i tynde skiver, og læg dem ned i fadet. Se videoen.
9.
Skær stokken af hjertesalaten, og del den i blade.
Se videoen.
Se videoen.
10.
Læg bladene i en skål, og hæld koldt vand i skålen. Skyl bladene fri for jord. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Læg dem i fadet. Se videoen.
Dressing:
11.
Skræl peberroden. Riv den på den fine side af et rivejern. Kom den revne peberrod i en lille skål.
12.
Skær citronen over i to halve. Pres citronsaft ud af citronen, til du har 1 ½ teske citronsaft.
Se videoen.
Se videoen.
13.
Kom yoghurt i skålen med citronsaft og peberrod, og bland det sammen.
14.
Smag dressingen til med salt, peber og sukker.
Bland dressingen sammen med en ske.
15.
Hæld dressingen over salaten, og bland det sammen.
16.
Hak eller klip baconskiverne i tern på 1 x 1 centimeter. Bland baconternene i spidskålssalaten, og drys med græskarkerner.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 767 kJ / 183 kcal
Protein: 25 %
Kulhydrat: 28 %
Fedt: 47 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 300 min
Arbejdstid: 15 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 20 min
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 60 min