- Hjem >
- Opskrifter >
- Råvarer >
- Grove grøntsager >
- Kål >
- Spidskålssalat med bacon
Spidskålssalat med bacon
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem

Bacon kan give de fleste andre ingredienser baghjul med sin salte smag og sprøde konsistens. Her pifter baconen spidskålen op og gøre retten til sin helt egen.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spidskålssalat med bacon
Salat:
200 g. bacon i skiver
300 g. bacon i skiver
100 g. bacon i skiver
500 g. spidskål
750 g. spidskål
250 g. spidskål
2 stk. forårsløg
3 stk. forårsløg
1 stk. forårsløg
½ hovedsalat
1 ½ hovedsalat
Dressing:
20 g. peberrod
30 g. peberrod
10 g. peberrod
1 citron
1 ½ citron
½ citron
2 dl græsk yoghurt 10%
3 dl græsk yoghurt 10%
1 dl græsk yoghurt 10%
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
1 knivspids peber
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. sukker
½ tsk.. sukker
Pynt
3 spsk. græskarkerner
4 ½ spsk. græskarkerner
1 ½ spsk. græskarkerner

Bacon

Spidskål

Forårsløg

Grønt salathoved

Peberrod

Citron

Græsk yoghurt

Salt

Peber

Sukker

Græskarkerner
Køkkenredskaber: til spidskålssalat med bacon
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 bageplade
Bagepapir
1 stegepande
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 ovnfast fad
1 stor skål
1 rent viskestykke
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 lille skål
1 citruspresser
1 røreske
1 spiseske

Måleskeer

Decilitermål

Køkkenvægt

Bageplade

Bagepapir

Stegepande

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Ovnfast fad

Stor røreskål

Viskestykke

Kartoffelskræller

Rivejern

Lille røreskål

Citruspresser

Røreske

Spiseske
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Salat:
3.
4.
5.
6.
7.
Skyl spidskålen, og skær stokken af. Flæk spidskålen i to med en stor kniv. Skær den i meget tynde strimler. Læg dem i et fad. Se videoen.
8.
Skyl forårsløget. Skær rod og top af. Skær forårsløgene i tynde skiver, og læg dem ned i fadet. Se videoen.
9.
Se videoen.
10.
Læg bladene i en skål, og hæld koldt vand i skålen. Skyl bladene fri for jord. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Læg dem i fadet. Se videoen.
Dressing:
11.
Skræl peberroden. Riv den på den fine side af et rivejern. Kom den revne peberrod i en lille skål.
12.
Se videoen.
13.
14.
15.
16.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 767 kJ / 183 kcal
Protein: 25 %
Kulhydrat: 28 %
Fedt: 47 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration

Baconwrapped kyllingebryst med broccolisalat
Sværhedsgrad: Medium
Samlet tid: 50 min
Arbejdstid: 30 min