- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Spanske tapas
Spanske tapas
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
Mikkel besøger byens kok i Nordspanien:
”Spanien er tapas-land. Tapas er små lækre hapsere, som findes i alverdens udgaver. Det kan være så simpelt som en skive serranoskinke med lidt melon, en skål med oliven eller deres ’patatas bravas’, som er små, sprøde kartoffeltern med hvidløgsmayonnaise. Mums.
Fernando lærte mig at lave en tapas med champignon, hvidløg og persille. Og selvom du måske ikke elsker svampe, tør jeg næsten garantere, at du kan lide den her ret. Men inden vi gik i gang med tapas, skulle vi lige have en bid morgenmad. Så den opskrift får du med i bonus, hvis du lover at smage på champignonerne. Opskriften hedder Arme riddere, og den kan du finde her: Spansk morgenmad.”
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spanske tapas
Ingredienser
250 g. champignon
2 fed hvidløg
3 stængler persille
3 spsk. olie
1 knivspids tørrede chiliflager
1 spsk. citronsaft
¼ tsk. groft salt
Champignon
Hvidløg
Persille bredbladet
Olivenolie
Chili (flager)
Citron
Salt
Køkkenredskaber til spanske tapas
1 køkkenvægt
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 skål
1 stegepande
1 spiseske
1 teske
1 paletkniv
1 tallerken
4 tandstikker
6 tandstikker
2 tandstikker
Køkkenvægt
Skærebræt
Urtekniv
Mellem røreskål
Stegepande
Spiseske
Teske
Paletkniv
Middagstallerken
Tandstikker
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2605 kJ / 622 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 55 %
Fedt: 33 %
Heraf mættet fedt: 5,15 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer