- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Spansk tortilla
Spansk tortilla
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium
Mikkel besøger byens kok i Galicien i Nordvestspanien:
”Efter at have kørt rundt en måned i Spanien og smagt på en fantastisk masse mad blev jeg til sidst nødt til at finde én, der kunne lære mig at lave den ret, som jeg har spist allermest: Tortilla! En lækker æggekage fyldt med kartoffel og en lille smule løg. Det er en ægte spansk klassiker, som findes rundt i hele landet, og som de spiser på alle tider af døgnet. Og så smager den endda godt både kold og varm. Prøv at tage et stykke med i madpakken, og der vil helt sikkert være en kammerat eller to, som bliver misundelig!”
Tip: Servér den eventuelt med en god tomatsalat eller noget lækkert skinke.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spansk tortilla
Tortilla:
1 stor bagekartoffel
½ stor bagekartoffel
½ løg
¼ løg
3 æg
1 ½ æg
1 dl. olie
½ dl. olie
2 tsk. groft salt
1 tsk. groft salt
Bagekartoffel
Løg
Æg
Olie - smagsneutral
Salt
Køkkenredskaber til spansk tortilla
1 målebæger
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 spiseske
1 lille stegepande
1 mellemstor stegepande
1 grydeske
1 røreskål
1 teske
1 røreske
1 paletkniv
1 stor tallerken
Målebæger
Kartoffelskræller
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Spiseske
Stegepande
Grydeske
Røreskål
Teske
Røreske
Paletkniv
Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fyld:
3.
Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Skyl, og skræl kartoflen. Skær den over på midten, og læg den med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær den i 2-3 millimeter tykke skiver. Se videoen.
Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Skyl, og skræl kartoflerne. Skær dem over på midten, og læg dem med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær dem i 2-3 millimeter tykke skiver. Se videoen.
Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Skyl, og skræl kartoflen. Skær den over på midten, og læg halvdelen med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær den i 2-3 millimeter tykke skiver. Se videoen.
4.
5.
6.
Steg løgene i olien i 2 minutter. De må ikke blive brune. Kom de stegte løg i en skål. Se videoen.
7.
8.
Æggemasse:
9.
Slå et æg ud i en kop. Kom det op i skålen, og fortsæt på samme måde med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Kom kartofler og løg op i skålen. Se videoen.
Slå æggene ud i skålen med kartofler og løg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå æggene ud i skålen med kartofler og løg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
10.
11.
12.
Steg tortilla:
13.
14.
15.
16.
17.
18.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1358 kJ / 325 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 19 %
Fedt: 73 %
Heraf mættet fedt: 3,93 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer