- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Spansk morgenmad
Spansk morgenmad
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Mikkel besøger byens kok i Nordspanien:
"Spanien er tapas-land. Tapas er små lækre hapsere, som findes i alverdens udgaver. Det kan være så simpelt som en skive serranoskinke med lidt melon, en skål med oliven eller deres ’patatas bravas’, som er små, sprøde kartoffeltern med hvidløgsmayonnaise. Mums.
Fernando lærte mig at lave en tapas med champignon, hvidløg og persille. Den kan du finde her: Spansk tapas. Men inden vi lavede tapas, fik vi en lækker omgang morgenmad. Så den opskrift får du med som bonus, hvis du lover også at smage på champignonerne."
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spansk morgenmad
Ingredienser
3 dl mælk
4 ½ dl mælk
1 ½ dl mælk
4 skiver lyst brød, gerne lidt tørt
6 skiver lyst brød, gerne lidt tørt
2 skiver lyst brød, gerne lidt tørt
2 æg
3 æg
1 æg
4 spsk. olie
6 spsk. olie
2 spsk. olie
2 spsk. sukker
3 spsk. sukker
1 spsk. sukker
1 tsk. stødt kanel
1 ½ tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt kanel
Mælk
Hvedebrød
Æg
Olie - smagsneutral
Sukker
Kanel (stødt)
Køkkenredskaber til spansk morgenmad
1 fladt fad eller tallerken
2 røreskåle
1 piskeris
1 dyb tallerken
1 stegepande
1 spiseske
1 paletkniv
Køkkenrulle
1 bradepande
Bagepapir
1 teske
Serveringsfad
Røreskål
Piskeris
Dyb tallerken
Stegepande
Spiseske
Paletkniv
Køkkenrulle
Bradepande
Bagepapir
Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Æggemassen:
3.
4.
5.
6.
7.
Stege brødskiverne:
8.
9.
10.
11.
12.
13.
Bage brødskiverne:
14.
15.
16.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2605 kJ / 622 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 55 %
Fedt: 33 %
Heraf mættet fedt: 5,15 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer