- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Disney>
- Spaghetti a la Disney
Lady og Vagabonden Spaghetti
Samlet tid: 75 min.
Arbejdstid: 75 min.
Sværhedsgrad: Medium
Klassikeren fra "Lady og Vagabonden"... opskriften på den mest romantiske scoreret! Og lidt om saucen: Den er hjemmelavet, men kan selvfølgelig købes færdig. Vi må heller ikke glemme kødbollerne: De har fået ekstra smag med pankorasp og parmesan, og bliver stegt på panden. Så forkæl dig selv eller nogen - også uden romantiske hundeøjne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spaghetti a la disney
Tomatsovs:
1 stort løg (100 g)
2 løg (150 g)
1 lille løg (50 g)
1 spsk. olie
2 spsk. olie
1 tsk. olie
3 fed hvidløg
4 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 tsk. tørret oregano
2 tsk. tørret oregano
½ tsk. tørret oregano
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
2 knivspidser peber
1 knivspids sukker
1 knivspids sukker
1 knivspids sukker
Kødboller:
400 g hakket gris og kalv
600 g. hakket gris og kalv
200 g. hakket gris og kalv
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 løg
2 små løg
1 lille løg
2 æg
3 æg
1 æg
2 dl pankorasp eller alm. rasp
3 dl pankorasp eller alm. rasp
1 dl pankorasp eller alm. rasp
75 g parmesan (ca. ½ stykke)
150 g parmesan (ca.1 stykke)
40 g parmesan
1 dl mælk
1 ½ dl mælk
½ dl mælk
1 tsk. tørret oregano
2 tsk. tørret oregano
½ tsk. tørret oregano
1 bundt frisk persille (gerne bredbladet)
1 bundt frisk persille (gerne bredbladet)
1 bundt frisk persille (gerne bredbladet)
Spaghetti:
3 l. vand
4 l. vand
400-500 g. tørret spaghetti
500-600 g. tørret spaghetti
200-250 g. tørret spaghetti
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Drys:
1 bundt frisk bredbladet persille
1 bundt frisk bredbladet persille
1 bundt frisk bredbladet persille
Evt. revet parmesanost
Tilbehør:
Gnavegrønt f.eks. gulerødder, snackpeber og agurk, eller en salat
4 små skiver brød
6 små skiver brød
2 små skiver brød
Løg
Olie - smagsneutral
Hvidløg
Oregano (tørret)
Hakkede tomater
Salt
Peber
Sukker
Hakket gris og kalv
Æg
Pankorasp
Parmesanost
Mælk
Persille bredbladet
Vand
Spaghetti
Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til spaghetti a la disney
1 spiseske
1 teske
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 rivejern
1 dåseåbner
1 stor gryde
1 røreske
1 mellemstor skål
1 kop
1 hvidløgspresser
1 mellemstor gryde med låg
1 hulske
1 stavblender
1 si/dørslag
2 rene viskestykker
1 saks
Spiseske
Teske
Køkkenvægt
Decilitermål
Skærebræt
Urtekniv
Rivejern
Dåseåbner
Stor gryde
Røreske
Mellem røreskål
Kop
Hvidløgspresser
Mellem gryde
Hulske
Stavblender
Si
Viskestykke
Saks
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tomatsovs:
3.
Pil løget, og hak det. Se videoen.
Pil løgene, og hak dem. Se videoen.
Pil løget, og hak det. Se videoen.
Se videoen.
4.
Hæld olie i en gryde, og varm den op.
5.
Tilsæt løgene, og svits ved middel varme. Svits i cirka 3 minutter under omrøring. Løgene må ikke blive brune. Se videoen.
6.
Pil hvidløget, og kom fedene i en hvidløgspresser. Kom hvidløgene og oregano på panden til løgene. Se videoen.
Pil hvidløget, og kom fedene i en hvidløgspresser. Kom hvidløgene og oregano på panden til løgene. Se videoen.
Pil hvidløget, og pres hvidløgsfeddet i en hvidløgspresser. Kom hvidløgene og oregano på panden til løgene. Se videoen.
7.
Åbn dåserne/brikkerne med tomat, og kom dem i gryden.
Åbn dåsen/brikken med tomat, og kom den i gryden.
8.
Lad det simre ved svag varme i 15 minutter. Smag til med salt, peber og sukker.
9.
Stil gryden ned i vasken, og blend tomatsovsen med en stavblender. Se videoen.
10.
Sæt tomatsovsen tilbage på komfuret, og lad den simre cirka 10 minutter ved lav varme. Smag til med salt, sukker og peber. Fortsæt med kødbollerne.
Kødboller:
11.
Kom kød, peber og salt i en skål. Rør kødet med en grydeske, eller med hænderne, til det bliver en sammenhængende masse. Man siger, at man rører kødet sejt. Se videoen.
Kom kød og salt i en skål. Rør kødet med en grydeske eller med hænderne, til det bliver en sammenhængende masse. Man siger, at man rører kødet sejt. Se videoen.
Kom kød og salt i en skål. Rør kødet med en grydeske eller med hænderne, til det bliver en sammenhængende masse. Man siger, at man rører kødet sejt. Se videoen.
12.
Slå ægget ud i en kop først, og tilsæt det derefter til kødet. Vask hænder. Se videoen.
Slå æggene ud i en kop først, og tilsæt dem derefter til kødet. Vask hænder. Se videoen.
13.
Pil løget, og riv det fint på et rivejern. Kom det i farsen. Se videoen.
14.
Riv parmesanen. Tilsæt pankorasp eller rasp. Rør det sammen med farsen.
15.
Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør rundt, til farsen har en passende konsistens. Den må ikke være for flydende.
16.
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, til du har cirka 3 spiseskeer. Kom persillen i farsen. Gem resten af den hakkede persillen til drys. Se videoen.
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, til du har cirka 4 ½ spiseskeer. Kom persillen i farsen. Gem resten af den hakkede persillen til drys. Se videoen.
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, til du har cirka 1 ½ spiseske. Kom persillen i farsen. Gem resten af den hakkede persillen til drys. Se videoen.
17.
Sæt farsen i køleskabet i cirka 20 minutter. Kog pastaen imens.
Spaghetti:
18.
Hæld vand i en ny gryde, kom låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt. Se videoen.
Hæld vand i en ny gryde, kom låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt. Se videoen.
Hæld vand i en ny gryde, kom låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt. Se videoen.
19.
Tilsæt spaghettien, når vandet koger. Kog spaghettien uden låg i 10-12 minutter (læs den præcise kogetid på pakken).
20.
Test om spaghettien er "al dente" ved at smage på den. Det betyder at pastaen ikke skal være helt gennemkogt, men stadig have lidt ’bid’.
21.
Sæt et dørslag i vasken. Hæld spaghetti og kogevand ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad spaghettien dryppe af.
Stege kødboller:
22.
Varm en pande op til middel varme.
23.
Form kødboller i hånden med en lille ske, og læg dem på panden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Tilbehør:
24.
Skær gnavegrønt, riv eventuelt ekstra parmesan. Varm brødet.
25.
Bland spaghettien med kødboller og tomatsovs, og server med frisk persille, brød, parmesan, og dine gnave-grøntsager til. God appetit!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3266 kJ / 781 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 58 %
Fedt: 19 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer