1. >
  2. Opskrifter>
  3. Alt det andet>
  4. Verdensmad>
  5. Disney>
  6. Spaghetti a la Disney

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Tomatsovs:

3.

Pil løget, og hak det. Se videoen.

Pil løgene, og hak dem. Se videoen.

Pil løget, og hak det. Se videoen.



Se videoen.

4.

Hæld olie i en gryde, og varm den op.

5.

Tilsæt løgene, og svits ved middel varme. Svits i cirka 3 minutter under omrøring. Løgene må ikke blive brune. Se videoen.

6.

Pil hvidløget, og kom fedene i en hvidløgspresser. Kom hvidløgene og oregano på panden til løgene. Se videoen.

Pil hvidløget, og kom fedene i en hvidløgspresser. Kom hvidløgene og oregano på panden til løgene. Se videoen.

Pil hvidløget, og pres hvidløgsfeddet i en hvidløgspresser. Kom hvidløgene og oregano på panden til løgene. Se videoen.

7.

Åbn dåserne/brikkerne med tomat, og kom dem i gryden.

Åbn dåsen/brikken med tomat, og kom den i gryden.

8.

Lad det simre ved svag varme i 15 minutter. Smag til med salt, peber og sukker.

9.

Stil gryden ned i vasken, og blend tomatsovsen med en stavblender. Se videoen.

10.

Sæt tomatsovsen tilbage på komfuret, og lad den simre cirka 10 minutter ved lav varme. Smag til med salt, sukker og peber. Fortsæt med kødbollerne.

Kødboller:

11.

Kom kød, peber og salt i en skål. Rør kødet med en grydeske, eller med hænderne, til det bliver en sammenhængende masse. Man siger, at man rører kødet sejt. Se videoen.

Kom kød og salt i en skål. Rør kødet med en grydeske eller med hænderne, til det bliver en sammenhængende masse. Man siger, at man rører kødet sejt. Se videoen.

Kom kød og salt i en skål. Rør kødet med en grydeske eller med hænderne, til det bliver en sammenhængende masse. Man siger, at man rører kødet sejt. Se videoen.

12.

Slå ægget ud i en kop først, og tilsæt det derefter til kødet. Vask hænder. Se videoen.

Slå æggene ud i en kop først, og tilsæt dem derefter til kødet. Vask hænder. Se videoen.

13.

Pil løget, og riv det fint på et rivejern. Kom det i farsen. Se videoen.

14.

Riv parmesanen. Tilsæt pankorasp eller rasp. Rør det sammen med farsen.

15.

Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør rundt, til farsen har en passende konsistens. Den må ikke være for flydende.

16.

Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, til du har cirka 3 spiseskeer. Kom persillen i farsen. Gem resten af den hakkede persillen til drys. Se videoen.

Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, til du har cirka 4 ½ spiseskeer. Kom persillen i farsen. Gem resten af den hakkede persillen til drys. Se videoen.

Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, til du har cirka 1 ½ spiseske. Kom persillen i farsen. Gem resten af den hakkede persillen til drys. Se videoen.

17.

Sæt farsen i køleskabet i cirka 20 minutter. Kog pastaen imens.

Spaghetti:

18.

Hæld vand i en ny gryde, kom låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt. Se videoen.

Hæld vand i en ny gryde, kom låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt. Se videoen.

Hæld vand i en ny gryde, kom låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt. Se videoen.

19.

Tilsæt spaghettien, når vandet koger. Kog spaghettien uden låg i 10-12 minutter (læs den præcise kogetid på pakken).

20.

Test om spaghettien er "al dente" ved at smage på den. Det betyder at pastaen ikke skal være helt gennemkogt, men stadig have lidt ’bid’.

21.

Sæt et dørslag i vasken. Hæld spaghetti og kogevand ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad spaghettien dryppe af.

Stege kødboller:

22.

Varm en pande op til middel varme.

23.

Form kødboller i hånden med en lille ske, og læg dem på panden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

Tilbehør:

24.

Skær gnavegrønt, riv eventuelt ekstra parmesan. Varm brødet.

25.

Bland spaghettien med kødboller og tomatsovs, og server med frisk persille, brød, parmesan, og dine gnave-grøntsager til. God appetit!

Næringsindhold per portion

Energi: 3266 kJ / 781 kcal

Protein: 23 %

Kulhydrat: 58 %

Fedt: 19 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Løg, svitse

Løg, svitse

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Stavblender, sådan bruger du den

Stavblender, sådan bruger du den

Fars, røre

Fars, røre

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Løg, rive

Løg, rive

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Pasta, koge

Pasta, koge

Inspiration

Samlet tid: 70 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min