Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Pizzadej:

3.

Smuldr gæren i en stor skål. Klik på filmen og se hvordan du laver en gærdej. Se videoen.

4.

Hæld vand i skålen. Rør godt med et piskeris til gæren er opløst.

5.

Hæld grahamsmel i skålen. Rør godt rundt med en grydeske.

6.

Tilsæt olivenolie, salt og sukker og rør rundt.

7.

Kom pizzamelet i skålen lidt efter lidt. Rør rundt.

8.

Kom lidt pizzamel på bordet og vend dejen ud på bordet.

9.

Ælt dejen med hænderne indtil den er sammenhængende og slipper bordet.

10.

Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over skålen.

11.

Lad dejen hæve 20-30 minutter.

Fyld:

12.

Skyl abrikoserne og skær dem i halve. Fjern stenene.

Forme pizzaerne og bage dem:

13.

Tænd ovnen på 225 grader med varmluft.

14.

Læg bagepapir på to bageplader.

15.

Drys lidt pizzamel på bordet. Del dejen i 5 lige store stykker og tril dem til kugler.

16.

Rul hver dejkugle til runde pizzaer med en diameter på ca. 20 cm. med en kagerulle. Se videoen.

17.

Læg pizzaerne på bagepapiret.

18.

Fordel de halverede abrikoser på pizzaerne. Pres citronen til du har 2-3 spiseskefulde citronsaft. Se videoen.

19.

Skræl bananerne og skær dem i skiver. Kom skiverne i en skål sammen med citronsaft og vend det rundt.

20.

Fordel bananskiverne på pizzaerne.

21.

Sæt bagepladerne i ovnen og bag pizzaerne i ca. 15 minutter.

22.

Hak chokoladen med en brødkniv.

23.

Drys chokoladen over de varme pizzaer og nyd dem lune og friskbagte, eller lad dem køle af på en bagerist.

Næringsindhold per portion

Energi: 2146 kJ / 511 kcal

Protein: 8 %

Kulhydrat: 72 %

Fedt: 20 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Gærdej

Gærdej

Pizzadej, sådan ruller du den ud

Pizzadej, sådan ruller du den ud

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Augustas pizza-wrap

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 110 min

Fladbrød a la pizza

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 55 min

Peinirli – græske pizzabåde

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 60 min

Tarte flambée

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min