- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Bagepulverdeje>
- Scones
Scones
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
Her får du opskriften på lækre, bløde scones med en fantastisk skorpe.
Scones er hurtige at lave. Det vigtige trick er, at du kun rører dejen let sammen. Så får du luftige og sprøde scones. De smager bedst, når de er nybagte. Du kan dog lune dem, hvis du spiser dem senere.
Opskriften giver cirka 16 scones.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til scones
Scones:
100 g. koldt smør
100 g. grahamsmel
350 g. hvedemel
75 g. sukker
½ tsk. salt
5 tsk. bagepulver
2 æg
2 dl. kærnemælk
1 æg til pensling
75 g. rosiner eller chokolade
Smør
Grahamsmel
Hvedemel
Sukker
Salt
Bagepulver
Æg
Kærnemælk
Chokolade (koge)
Køkkenredskaber til scones
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
Bagepapir
1 bageplade
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor skål
1 røreske
1 kop
1 dejskraber
1 kagerulle
1 bagepensel
Køkkenvægt
Teske
Decilitermål
Bagepapir
Bageplade
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor røreskål
Røreske
Kop
Dejskraber
Kagerulle
Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
4.
5.
Kom smør, grahamsmel og hvedemel i en stor skål. Smuldr smørret med melet, til det ligner groft savsmuld. Der må godt være klumper af smør i dejen.
6.
7.
8.
Slå et æg ud i en kop. Hæld ægget op i skålen. Gentag med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
9.
Form og bag sconesene:
10.
11.
Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen. Pensl dine scones. Se videoen.
12.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 736 kJ / 176 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 34 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer