- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Streetfood>
- Salmon rice bowl med grønt
Salmon rice bowl med grønt
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 35 min.
Sværhedsgrad: Nem
Oplev GoCooks version af den virale salmon and rice bowl opskrift med Kewpie mayo. Den bagte laks i laksebowlen har i modsætning til originalen fået grøntsags-venner, så den ligner en slags poké bowl [udtales poh-KAY bowl]. Opskriften bliver toppet med vores egen udgave af Kewpie mayo [udtales kjiv-pii], hvor originalen stammer fra Japan.
Tip: Du kan tilberede laksen i airfyer i stedet for ovn. Så skal den have 180 grader i 9-10 minutter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til salmon rice bowl med grønt
Kogte ris:
3 dl ris, gerne fuldkorn
4 ½ dl ris, gerne fuldkorn
1 ½ dl ris, gerne fuldkorn
6 dl vand til kogning
9 dl vand til kogning
3 dl vand til kogning
¼ tsk. salt
1 tsk. salt
½ tsk. salt
Bagt laks:
300-400 g laksefilet
450-600 g laksefilet
150-200 g laksefilet
1 tsk. hvidløgspulver
1 ½ tsk. hvidløgspulver
½ tsk. hvidløgspulver
1 tsk. paprika
1 ½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
½ tsk. salt
1 tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 knivspids peber
1 knivspids peber
1 spsk. olivenolie
1 ½ spsk. olivenolie
½ spsk. olivenolie
Hjemmelavet kewpie mayo:
4 spsk. mayonnaise
6 spsk. mayonnaise
2 spsk. mayonnaise
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. sukker
½ tsk. sukker
2 tsk. risvineddike
1 spsk. risvineddike
1 tsk. risvineddike
Evt. 1 tsk sriracha
Grøntsager og pynt:
100 g edamamebønner
150 g edamamebønner
50 g edamamebønner
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
2-3 avocadoer
4 avocadoer
1-2 avocadoer
10 cherrytomater
15 cherrytomater
5 cherrytomater
Evt. 1 citron
Evt. 1 ½ citron
Evt. ½ citron
Evt. 4 spsk. sesamfrø
Evt. 6 spsk. sesamfrø
Evt. 2 spsk. sesamfrø
Evt. 2 ark nori-tang
Evt. 3 ark nori-tang
Evt. 1 ark nori-tang
Evt. 4 spsk. soja
Evt. 6 spsk. soja
Evt. 2 spsk. soja
Brune ris (fuldkornsris)
Vand
Salt
Laks (filet)
Hvidløgspulver
Paprika
Peber
Olivenolie
Mayonnaise
Sukker
Risvinseddike
Sriracha - hot chili sauce
Edamamebønner - sojabønner
Peberfrugt
Gulerod
Agurk
Avocado
Cherrytomat
Citron
Sesamfrø
Sushi-tang
Soja
Køkkenudstyr til salmon rice bowl med grønt
1 mellemstor gryde
1 mellemstor gryde
1 lille gryde
1 decilitermål
1 si
1 bageplade
1 ark bagepapir
1 sæt måleskeer
1 lille skål
1 spiseske
1 skærebræt
1 kokkekniv
1 tyndskræller eller skrællekniv
1 stegepande (til ristning af sesamfrø)
2 gafler
4 dybe tallerkner
6 dybe skåle tallerkner
2 dybe skåle tallerkner
Mellem gryde
Decilitermål
Si
Bageplade
Bagepapir
Måleskeer
Lille røreskål
Spiseske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Tyndskræller
Stegepande
Gaffel
Dyb tallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kogte ris:
3.
Skyl risene grundigt i en si under rindende vand eller i en skål, hvor du skifter vandet. Risene skal skylles ad flere omgange, indtil vandet er klart. Lad risene dryppe af i sien. Se videoen.
4.
Bring vand og salt i kog, og tilsæt risene. Læg låg på. Lad fuldkornsris koge ved svag varme, til de er møre (30-35 min). Se den præcise tid på pakken.
5.
Sluk for varmen, og lad risene trække under låg.
Bagt laks:
6.
Varm ovnen til 180° grader varmluft.
7.
Kom bagepapir på en bageplade. Tjek laksen for ben, og læg den på bagepapiret. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk. Se videoen.
8.
Kom hvidløgspulver, paprika, salt og peber på laksen.
9.
Kom olie på laksen, og gnid krydderierne ind i kødet. Vask hænder.
10.
Bag laksen i 10-12 minutter i ovnen. Lad bagepladen med laksen køle af på en bagerist.
Bag laksen i 12-14 minutter i ovnen. Lad laksen køle af på en bagerist.
Hjemmelavet kewpie mayonnaise:
11.
Kom mayonnaisen i en lille skål. Tilsæt sukker, risvinseddike og eventuelt sriracha, og rør det sammen.
Grøntsager og pynt:
12.
Hæld frosne edamamebønner i en skål. Hæld kogende vand over. Hæld edamamebønnerne over i en si efter cirka 3 minutter, og lad dem dryppe godt af.
13.
Skyl peberfrugten, og skær den i tern. Se videoen.
Skyl peberfrugten, og skær halvdelen i tern. Gem den anden til senere. Se videoen.
14.
Skyl agurken, og skær den i tern.
15.
Skyl tomaterne, og halver dem.
16.
Skyl avocadoerne. Skær dem over, og fjern stenene. Tag avocadokødet ud med en ske. Skær kødet i skiver. Se videoen.
17.
Vask eller skræl gulerødderne. Skær dem i tynde strimler. Se videoen.
Vask eller skræl gulerødderne. Skær dem i tynde strimler. Se videoen.
Vask eller skræl guleroden. Skær den i tynde strimler. Se videoen.
18.
Eventuelt: Skyl citronen, og skær den i både. Se videoen.
Eventuelt: Skyl citronen, og skær den i både. Se videoen.
Eventuelt: Skyl citronen, og skær halvden i både. Gem den anden halvdel. Se videoen.
19.
Eventuelt: Rist sesamfrøene på en pande i 4 minutter ved lav varme, til de er let gyldne.
20.
Eventuelt: Skær tangpladerne ud i rektangler.
Eventuelt: Skær tangpladerne ud i rektangler.
Eventuelt: Skær tangpladen ud i rektangler.
Samle bowlen:
21.
Kom de kogte ris i bunden af 4 dybe tallerkner.
Kom de kogte ris i bunden af 6 dybe tallerkner.
Kom de kogte ris i bunden af 2 dybe tallerkner.
22.
Kom peberfrugt, edamamebønner, gulerodsstrimler, agurk, tomat og avocado ovenpå risene i hver deres bunke.
23.
Træk laksen fra hinanden med to gafler, og kom den ovenpå risen.
24.
Pynt med kewpie mayo, citronskiver, ristede sesamfrø og tangplader. Server eventuelt sojasovs til. Mums - så er der salon rice bowl!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2293 kJ / 546 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 33 %
Fedt: 48 %
Heraf mættet fedt: 5 g
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer