- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Nord-, Syd- og Mellemamerika>
- Amerikansk>
- Salmon and rice
Salmon and rice - laks med ris
Samlet tid: 35 min.
Arbejdstid: 35 min.
Sværhedsgrad: Nem
Salmon and rice, eller laks med ris, har taget TikTok og verden med storm! Det er en fantastisk måde at genbruge rester på ved at choppe dem sammen. Hvis ikke du har rester, så får du opskriften trin for trin lige her. Du serverer retten i tangpladerne, men kan også undlade dem.
Tip: Du kan også tilberede laksen i airfyer ved 180 grader i 9-10 minutter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til salmon and rice
Kogte ris:
3 dl ris, gerne fuldkorn
4 ½ dl ris, gerne fuldkorn
1 ½ dl ris, gerne fuldkorn
6 dl vand til kogning
9 dl vand til kogning
3 dl vand til kogning
¼ tsk. salt
1 tsk. salt
½ tsk. salt
Bagt laks:
300-400 g laksefilet
450-600 g laksefilet
150-200 g laksefilet
1 tsk. hvidløgspulver
1 ½ tsk. hvidløgspulver
½ tsk. hvidløgspulver
1 tsk. paprika
1 ½ paprika
½ tsk. paprika
½ tsk. salt
1 tsk. salt
½ tsk. salt
1 knsp. peber fra kværn
1 knsp. peber
1 knsp. peber
1 spsk. olivenolie
1 ½ spsk. olivenolie
½ spsk. olivenolie
Hjemmelavet kewpie mayo:
4 spsk. mayonnaise
6 spsk. mayonnaise
2 spsk. mayonnaise
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. sukker
½ tsk. sukker
2 tsk. risvinseddike
Evt. 1 tsk sriracha
Pynt:
2-3 avocadoer
4 avocadoer
1-2 avocadoer
Evt. 2 stk. sushi-tang
Evt. 3 stk. sushi-tang
Evt. 1 stk. sushi-tang
Evt. 2 tsk. sriracha chilisovs
Evt. 3 tsk. sriracha chilisovs
Evt. 1 tsk. sriracha chilisovs
Evt. 4 spsk. sojasauce
Evt. 6 spsk. sojasauce
Evt. 2 spsk. sojasauce
Brune ris (fuldkornsris)
Vand
Salt
Laks (filet)
Hvidløgspulver
Paprika
Peber
Olivenolie
Mayonnaise
Sukker
Risvinseddike
Sriracha - hot chili sauce
Avocado
Sushi-tang
Soja
Køkkenudstyr til salmon and rice
1 mellemstor gryde
1 mellemstor gryde
1 lille gryde
1 decilitermål
1 si
1 bageplade
1 ark bagepapir
1 lille skål
1 spiseske
1 skærebræt
1 kokkekniv
2 gafler
Mellem gryde
Decilitermål
Si
Bageplade
Bagepapir
Lille røreskål
Spiseske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kogte ris:
3.
Skyl risene grundigt i en si under rindende vand eller i en skål, hvor du skifter vandet. Lad risene dryppe af i sien. Se videoen.
4.
Bring vand og salt i kog, og tilsæt risene. Læg låg på. Lad fuldkornsris koge ved svag varme, til de er møre (30-35 min). Se den præcise tid på pakken.
5.
Sluk for varmen, og lad risene trække under låg.
Bagt laks:
6.
Varm ovnen til 180° grader varmluft.
7.
Kom bagepapir på en bageplade. Kom laksen på bagepapiret, og tjek den for ben. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk. Se videoen.
8.
Kom hvidløgspulver, paprika, salt og peber på laksen.
9.
Kom olie på laksen, og gnid krydderierne ind i laksen. Vask hænder.
10.
Bag laksen i 10-12 minutter i ovnen. Lad bagepladen med laksen køle af på en bagerist.
Bag laksen i 12-14 minutter i ovnen. Lad laksen køle af på en bagerist.
Hjemmelavet kewpie mayonnaise:
11.
Rør mayonnaise med sukker, risvinseddike og eventuelt sriracha.
Skære grøntsager og med pynt:
12.
Skyl avocadoerne. Flæk dem på langs, og fjern stenene. Skrab avocadokødet ud med en ske. Skær kødet i skiver. Se videoen.
13.
Eventuelt: Skær tagpladerne ud i rektangler.
Eventuelt: Skær tagpladerne ud i rektangler.
Eventuelt: Skær tangpladen ud i rektangler.
Samle bowlen:
14.
Kom de kogte ris i bunden af 4 dybe tallerkner.
Kom de kogte ris i bunden af 6 dybe tallerkner.
Kom de kogte ris i bunden af 2 dybe tallerkner.
15.
Træk laksen fra hinanden med to gafler, og kom den ovenpå risen. Bland det sammen.
16.
Pynt med kewpie mayo, chilisovs, avocado og tangplader. Server eventuelt sojasovs til. Mums - så er der bowl!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer