
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Salat med tun og æg
Salat med tun og æg
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Nem

Hvis du godt kan lide en lækker salat der mætter, så se her! Salaten er både god i madpakken og som aftensmad.
Tip: Servér salaten med hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til salat med tun og æg
Ingredienser
2 æg
3 æg
1 æg
½ icebergsalat
¾ icebergsalat
¼ icebergsalat
1 dåse tun
1 ½ dåse tun
½ dåse tun
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
3 tomater
4 ½ tomater
½ tomat
½ rødløg
¾ rødløg
¼ rødløg
Dressing
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 spsk. eddike
1 ½ spsk. eddike
½ spsk. eddike
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tilbehør
Fuldkornsbrød

Æg

Icebergsalat

Tun

Peberfrugt

Tomat

Rødløg

Olie - smagsneutral

Eddike - lagereddike

Salt

Peber

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til salat med tun og æg
1 lille gryde
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 dåseåbner
1 rent viskestykke
1 spiseske
1 lille skål
1 fad

Lille gryde

Skærebræt

Urtekniv

Dåseåbner

Viskestykke

Spiseske

Lille røreskål

Serveringsfad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge æg:
3.
Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.
4.
Kom forsigtigt æggene i vandet, og kog dem i 9-10 minutter. Så bliver de hårdkogte. Brug en ske til at lægge æggene ned i det kogende vand. Kom æggene i koldt vand, og lad dem køle af. Det kolde vand gør det nemmere at pille æggene. Se videoen.
Læg forsigtigt æggene i vandet med en spiseske, og kog dem i 9-10 minutter. Så bliver de hårdkogte. Læg æggene i koldt vand, og lad dem køle af. Det kolde vand gør det nemmere at pille æggene. Se videoen.
Læg forsigtigt ægget i vandet med en spiseske, og kog det i 9-10 minutter. Så bliver det hårdkogt. Læg ægget i koldt vand, og lad det køle af. Det kolde vand gør det nemmere at pille ægget. Se videoen.
5.
Pil æggene, og skær dem i både.
Pil ægget, og skær det i både.
Salat:
6.
Skyl salaten, og dup den tør i et rent viskestykke. Snit salaten.
7.
Åbn dåsen med tun, og hæld vandet fra.
8.
Skyl peberfrugten, fjern kernerne, og skær peberfrugten i tern. Se videoen.
9.
Skyl tomaterne, og skær dem i både.
10.
Pil rødløget, og hak det fint. Se videoen.
11.
Bland salat, tun, peberfrugt, tomater og løg.
Dressing:
12.
Kom olie, eddike, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen.
Kom olie, eddike, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen.
13.
Hæld dressingen over salaten, og bland det sammen.
14.
Kom salaten i et fad, og læg æggene ovenpå. Server med brød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1073 kJ / 256 kcal
Protein: 26 %
Kulhydrat: 35 %
Fedt: 39 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer