
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Grønt>
- Salat med pastinak og æble
Salat med pastinak og æble
Samlet tid: 25 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem

Mangler du en salat til aftensmaden? Har du æble, pastinak og iceberg på lager? Så lad os komme i gang med denne salat, som er rørt med yoghurt og citron. M-u-m-s!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til salat med pastinak og æble
Salat med jordskokker og æble:
1 citron
1½ citron
½ citron
2 dl. yoghurt naturel
2 dl. yoghurt naturel
2 dl. yoghurt naturel
1 spsk. sukker
1½ spsk. sukker
½ spsk. sukker
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
¼ tsk. peber
400 g. pastinakker
600 g. pastinakker
200 g. pastinakker
½ hoved icebergsalat
¾ hoved icebergsalat
¼ hoved icebergsalat
1 æble
1½ æble
½ æble
Evt. 2 stængler persille
Evt. 3 stængler persille
Evt. 1 stængler persille

Citron

Yoghurt naturel

Sukker

Salt

Peber

Pastinak

Icebergsalat

Æble

Persille
Køkkenredskaber til salat med pastinak og æble
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 køkkenvægt
1 citruspresser
1 stor skål
1 røreske
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 salatfad
1 lille skål
1 rent viskestykke

Decilitermål

Spiseske

Teske

Køkkenvægt

Citruspresser

Stor røreskål

Røreske

Kartoffelskræller

Rivejern

Serveringsfad

Lille røreskål

Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Salat med pastinak og æble
3.
Skær citronen over, og pres saften fra den. Kom saften op i en stor skål. Se videoen.
4.
Kom yoghurt og sukker i skålen, og rør rundt.
5.
Smag dressingen til med salt og peber.
6.
Skyl og skræl pastinakkerne. Brug en kartoffelskræller eller en tyndskræller til at lave tynde pastinak strimler. Se videoen.
7.
Kom strimlerne direkte op i skålen med dressingen, og rør det sammen.
8.
Lad pastinakkerne stå og trække i dressingen i 10 minutter. Fortsæt med resten af opskriften imens.
9.
Skyl icebergsalaten, og skær den i små tern. Kom den op i et salatfad. Se videoen.
10.
Fordel pastinakstrimlerne og dressingen på salaten.
11.
Skyl æblet, og fjern kernehuset. Skær æblet i små tern. Se videoen.
12.
Fordel æbleternene på toppen af salaten.
13.
Skyl persillen i en lille skål med vand. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak den fint, og drys den ud over salaten. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 573 kJ / 137 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 61 %
Fedt: 17 %
Kostfibre: 8 %
Kokkeskolevideoer