
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grove grøntsager>
- Gulerødder>
- Salat med gulerodsstrimler
Salat med gulerodsstrimler
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Tip: Brug gulerødder i forskellige farver. De giver gulerodssalaten fantastiske farver.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til salat med gulerodsstrimler
Ingredienser:
6 gulerødder (ca. 450 g.)
9 gulerødder (ca. 675 g.)
3 gulerødder (ca. 225 g.)
½ citron
¾ citron
¼ citron
½ dl solsikkekerner
¾ dl solsikkekerner
¼ dl solsikkekerner
1 spsk. olivenolie
1 ½ spsk. olivenolie
½ spsk. olivenolie
1 knivspids salt
¼ tsk. salt

Gulerod

Citron

Solsikkekerner

Olivenolie

Salt
Køkkenredskaber: til salat med gulerodsstrimler
1 tyndskræller
1 stor skål
1 gaffel eller 1 citronpresser
1 målebæger
1 spiseske
1 lille skarp kniv

Stor røreskål

Gaffel

Målebæger

Spiseske

Urtekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skyl gulerødderne, og skræl dem. Se videoen.
4.
Brug en tyndskræller, og skræl lange strimler af gulerødderne ned i en skål. Se videoen.
5.
Pres saften ud citronen og ned i skålen. Se videoen.
6.
Kom solsikkekerner, olivenolie og salt ned i skålen.
7.
Bland det hele sammen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 497 kJ / 119 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 33 %
Fedt: 60 %
Heraf mættet fedt: 1,1 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer