- Hjem >
- Opskrifter >
- Råvarer >
- Grove grøntsager >
- Gulerødder >
- Salat med gulerodsstrimler
Salat med gulerodsstrimler
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Tip: Brug gulerødder i forskellige farver. De giver gulerodssalaten fantastiske farver.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til salat med gulerodsstrimler
Ingredienser:
6 gulerødder (ca. 450 g.)
9 gulerødder (ca. 675 g.)
3 gulerødder (ca. 225 g.)
½ citron
¾ citron
¼ citron
½ dl solsikkekerner
¾ dl solsikkekerner
¼ dl solsikkekerner
1 spsk. olivenolie
1 ½ spsk. olivenolie
½ spsk. olivenolie
1 knivspids salt
¼ tsk. salt
Gulerod
Citron
Solsikkekerner
Olivenolie
Salt
Køkkenredskaber: til salat med gulerodsstrimler
1 tyndskræller
1 stor skål
1 gaffel eller 1 citronpresser
1 målebæger
1 spiseske
1 lille skarp kniv
Stor røreskål
Gaffel
Målebæger
Spiseske
Urtekniv
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skyl gulerødderne, og skræl dem. Se videoen.
4.
Brug en tyndskræller, og skræl lange strimler af gulerødderne ned i en skål. Se videoen.
5.
Pres saften ud citronen og ned i skålen. Se videoen.
6.
7.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per person
Energi: 497 kJ / 119 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 33 %
Fedt: 60 %
Heraf mættet fedt: 1,1 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration